Nevşehir'in Akpınar köyünde çıkan yangın çiftçinin evi ve hayallerini de yaktı!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde köyünde geçtiğimiz hafta çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen aileye vatandaşlar ve devlet sahip çıktı.

Hayvancılık yapmayı planlayan çiftçinin evi ve hayalleri kül oldu...

Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde köyünde geçtiğimiz hafta çıkan yangında Coşkunyurek ailesinin yaşadığı müstakil ev kullanılamaz hale geldi.

Çıkan yangından bir gün önce tarlasını satıp, üretim yapmak için hayvan almayı planlayan Coşkunyurek ailesinin evi ile birlikte 110 bin lira parası da kül oldu.

Evi yanan aileye hayırsever vatandaşlar ve devlet sahip çıktı

Evi yanan aileye Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu'nun başlattığı kampanya ile hayırsever vatandaşlar ve Nevşehir İl Özel İdaresi destek çıktı. Başlatılan kampanya ile mağdur vatandaşımızın ev eşyaları ile beyaz eşyaları alındı. Ayrıca Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından da vatandaşımızın yanan evi için 50 torba çimento 1 kamyon kum temin edildi.

Evi yanan aile, çatı inşası için yardım bekliyor...

Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu yaptığı açıklamasında; "Köyümüz de geçen hafta çıkan yangında Aslan Coşkunyurek ailesinin kalmış olduğu ev tamamen yandı. Eşyaları kullanılamaz hale geldi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında şükür can kaybı olmamış ufak tefek yanıklar ile atlatılmıştır. Muhtarlık olarak bu ailenin yaralarını sarmak için bir kampanya başlattık. Beyaz eşyalarını, ev eşyalarını büyük ölçüde topladım. 30 bin liraya yakın nakit yardım oldu. Devletimizde ailemizi yalnız bırakmadı. Nevşehir İl Genel Meclis Başkanımız Gürbüz Dinç ve İl Özel idaresi Genel Sekreteri Kamil Duru'da 50 torba çimento 1 kamyon kum göndererek bu aileye sahip çıktı. Şimdi eksiğimiz olarak yanan çatı için malzeme desteği bekliyoruz. Allah Devletimizden ve halkımızdan razı olsun. Devletimiz sağolsun." dedi.

Evi yanan Aslan Coşkunyurek, acımızı bizimle paylaşarak bize destek çıkan Minnet Abdioğlu muhtarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza ve devletimize çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Rabbim devletimize zeval vermesin" dedi.