Hali hazırda Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde ve Nevşehir'in birçok yerinde yetiştirilmeye devam edilen çileğin ve fidesinin tüm Türkiye tanıtma çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda çilek fidesi de başta olmak üzere Akdeniz bölgesi ve Türki Cumhuriyetlerine de ihracı yapılmaya başlandı çilek önümüzdeki günlerde bölge çiftçisine yepyeni bir ekonomik potansiyel haline gelmeye namzet.

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Nevşehir Valiliğinin ve odanın ortak bir projesiyle Kozaklı ilçesinde hayata geçirilen Jeotermal ısıtma sistemli serada yılın 1ayında üretim ile elde edilen Çileğin çok yakın bir zamanda Türkiye'de tanınacağına inandıklarını belirtti.

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen ve Fide Türk Tarım İşletmecisi Murat Avcı Vali İnci Sezer Becel'e geldiği ilk günden beri Derinkuyu çileğinin daha güzel yerlere gelebilmesi için katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Özmen, "Sayın Valimizin de desteğiyle bölgemizde Derinkuyu başta olmak üzere Çat ve Kozaklı bölgelerinde de yetiştirilmeye başlanan çilek bölge ekonomisi açısından ilerleyen zamanlarda çok ciddi bir potansiyel oluşturacak. Nevşehir bu potansiyeli ile çilek konusunda Türkiye'de sözü edilen iller arasına girecek. Nevşehir Valiliğimizin de desteğiyle Kozaklı ilçemizdeki jeotermal sera tesislerinde de bu çilek üretilmeye başlanıyor. Bu sayede Türkiye'de bir ilke daha imza atacağız" ifadelerinde bulundu.