Göç yolundaki yüzlerce pelikan Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde mola verdi.

Sonbaharda Afrikaya'ya göç eden pelikanlar, baharın gelmesiyle yeniden Türkiye'ye gelmeye başladı. Göç yolunda yorulan yüzlerce pelikan, Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Kızılırmak kıyısına inerek mola verdi.

Kızılırmak bu kez yüzlerce pelikanın akınına uğradı.

Nevşehir'in Avanos ve Gülşehir ilçesi, güneyden göç ederek Türkiye'ye gelen kuşların rotası üzerinde bulunuyor. Göçmen kuşların bazıları Türkiye'de yazı geçirmeyi tercih ederken, bazıları da Avrupa'ya yöneliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte göç eden göçmen kuşlar, bu günlerde sonbahardaki hareketlerinin tersine göç yolculuğuna başladı. Göçmen kuşalardan Leylekler ve Pelikanlar göç yolu üzerindeki Nevşehir'in Avanos ve Gülşehir ilçesi üzerinden geçen Kızılırmak nehri üzerinde yoğun olarak görülüyor. 

Her yıl Türkiye'den geçen yaklaşık 500 bin göçmen kuştan bir bölümü, Gülşehir ve Avanos'daki sulak alanlarda mola vererek gözlemcilere eşsiz manzaralar sunuyor.

Gülşehir ilçesinde bir süreliğine ırmak üzerine konan pelikanlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Kızılırmak kıyı kesimleri ve havzasını her yıl yüzlerce pelikan ziyaret ediyor. Bahar aylarının gelmesiyle gökyüzünde güzel görüntüler oluşturan pelikanlar, tarlaların ve ırmağın üzerinde süzülerek güneşin keyfini çıkarıyor. Hava akımını yakalayan pelikanlar aynı anda yerden yüzlerce metre yükseklikte uçmanın zevkini yaşarken, kuşların görüntüsü izleyenleri de büyülüyor

Kış aylarını Afrika'da geçerin Pelikanlar, yaz aylarını Türkiye'nin çeşitli sulak alanlarında geçiriyor. İşte o pelikanlar bu kez Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde görüldü.

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden peri bacaları ile ünlü Kapadokya'nın Gülşehir ilçesinde gözlemlenen Pelikanlar görenlerin ilgisini çekiyor.