Nevşehir'de dün akşam saatlerinde etkili olan yağışlar sonrasında Derinkuyu ilçesinin bir çok köylerinde oluşan seller köy merkezleri ve ekili arazilere zarar verdi.

Hortum Özlüce köyüne yağmurla birlikte geldi 

Özlüce köyünde dün akşam yaşanan sağanak yağışların neden olduğu Sel ve sonrasında meydana gelen hortum, vatandaşları tedirgin etti. Dün çıplak gözle görülen ve yağmurun ardından başlayan şiddetli rüzgar sonrası Özlüce'de görülen hortum paniğe neden oldu. Hortumu gören çobanlar korkuyla etrafta sığınacak yer ararken, vatandaşlar ise panik yapıp kaçıştı. Köy sakinlerinden Üzeyir Çakıllı o anları cep telefonu kamerasından görüntülerken yaşadıklarını FİB Haber Merkezine şu cümlelerle anlattı; "Aniden başlayan yağmur ile birlikte ortaya çıkan korkunç hortum görüntüsü yanında çıkardığı o çok yüksek sesi tüyler ürperticiydi. Kendimi köye zor attım" dedi.

Çoban, Koyun sürüsü ile sel ortasında kaldı

Özlüce köyünde çobanlar tarafından otlatılmaya götürülen koyun sürüsü, aniden gelen sel sularının ortasında kaldı. Çobanlar ibrahim Arısüt ve kardeşi Arif Arısüt yaklaşık bir saati aşkın devam eden sağanak yağış ile birlikte selin ortasında koyunları kurtarmak için büyük mücadele verdiler. O anlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye böyle görüntülendi.  Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Ekili alanlar zarar gördü

Özlüce'de yoğun yağıştan dolayı bir vatandaşın bahçe duvarı yıkıldı, ahır, bahçe ve evleri su bastı. Ayrıca buğday, kabak, patates ve fasulye gibi ekili mahsullere büyük zarar verdi. Çoğunu sel götürürken çoğu üründe ise aşırı yağışların ardından çürüme yaşandı.

Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala ve Çakıllı köyünde'de etkili olan sağanak yağış sonrası dağlardan gelen sel köy yollarında büyük hasara neden oldu.

Dün akşam saatlerinde yaşanan aşırı yağışların bugün haberi hazırladığımız saatlerde (10.30) yeniden etkili olmayı sürdürüyor.

Ayrıca Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna ve Gülşehir'in Yeşilli köyünde de meydana gelen yağışların ardından sel felaketi yaşandı.

 

Fotoğraf ve Video: Üzeyir Çakıllı