Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İlimize atanan Nevşehir’in ilk kadın Valisi Vali İnci Sezer Becel, görevine başladı.

Vali İnci Sezer Becel’in Nevşehir Valiliğine gelişlerinde; Vali Yardımcıları Mehmet Öz, Aydın Abak ile Hasan Erkal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve Özel Kalem Müdürü Ferudun Doğan tarafından karşılanırken, kendilerine çiçek takdim edildi. 

Karşılamanın ardından, Valilik makamına geçen Vali İnci Sezer Becel, Valilik Şeref Defterini imzaladı ve protokolle bir süre sohbet etti.

FİB Haber Merkezi olarak Yöreyi bilen, tanıyan ve değer katacağına inandığımız Nevşehir'in yeni Valisi İnci Sezer Becel'e görevinde başarılar dileriz.

Nevşehir tarihinin 34.Valisi Becel oldu...

İnci Sezer Becel, Nevşehir'in ilk kadın Valisi olarak tarihe geçti.

Nevşehir Valiliğine de daha önce ilimizde Acıgöl ve Gülşehir İlçelerinde Kaymakamlık yapmış olan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atanmıştır.

Nevşehir Valisi İnci SEZER BECEL Kimdir?

Gaziantep İslahiye İlçesinde dünyaya gelen Kaymakam SEZER BECEL İlk, orta ve lise öğrenimini İslahiye’ de tamamladı. 1992 yılında A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ nden mezun olan SEZER BECEL, 1993 yılında İçişleri Bakanlığı’ nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 1994 yılında Ordu Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Antalya- Finike Kaymakam Refikliği, Rize-Kalkandere İlçesi ve Nevşehir-Acıgöl İlçesi Kaymakam Vekillikleri görevlerinde bulunduktan sonra, 1995-1996 yılları arasında sekiz ay süre ile İngiltere’ nin Bournemouth kentinde İngilizce dil eğitimi ile İngiliz Genel ve Mahalli Yönetimiyle ilgili eğitim çalışmalarında bulunan İnci SEZER BECEL, 1997 yılında staj programını başarı ile tamamlayarak Konya’nın Çeltik İlçesi Kaymakamlığına atandı. Sonra sırası ile; 1999-2001 yıllarında Adıyaman-Tut İlçesi Kaymakamlığı, 2001-2006 yılları arasında Nevşehir-Gülşehir İlçesi Kaymakamlığı, 2006-2011 yılları arasında Malatya Vali Yardımcılığı, 2011-2015 yılları arasında İzmir-Çeşme Kaymakamlığı görevini yaptı. 2009 yılında birinci sınıf Mülki İdare Amirliğine ayrılmıştır.

28.06.2015 tarih ve 2015/398 sayılı Müşterek Kararname ile 03.08.2015 tarihinde Çatalca İlçesi Kaymakamlığına atanan İnci SEZER BECEL 10.06.2020 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Nevşehir Valiliği görevine atandı.

Yüksek Lisansını İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamış olup, Siyaset ve Sosyal Bilimler programında doktorasına tez aşamasında devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk annesi olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Nevşehir Valiliğine İnci Sezer Becel atandı

Valiler Kararnamesi yayınladı: 33 ilin valisi değişti, 17 vali merkeze alındı. Buna göre, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Çanakkale Valisi oldu. Nevşehir Valiliğine ise Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel atandı.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel Nevşehir Valisi oldu.