Nevşehir Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi), KOM Şube Müdürlüğü, ile Merkez ve Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık ihbarı üzerine Ürgüp İlçesi Mustafapaşa Köyünde iki ayrı tarihte evden ve inşaattan hırsızlık olayını araştırmaya başladı.

Jandarma ekiplerince yapılan istihbari çalışma ve ayrıntılı inceleme sonucunda hırsızlık olayını M.Ç.M., R.M. ve R.Ç.M. isimli şahısların gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Şüpheli üç şahıs Ürgüp İlçesinde saklanmış oldukları evde yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahısların çaldıkları malzemeleri O.G. isimli şahsa para ve uyuşturucu madde karşılığında sattıkları tespit edilmesi üzerine, O.G isimli şahsın ikamet adresinde ve T.G. isimli şahıs ile beraber kullandıkları besi çiftliğinde arama faaliyeti icra edilmiştir.  

Besi çiftliğinde yapılan aramada; 1269 gr Kubar Esrar, 11 gr Metamfetamin, 6 gr Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 6 gr Toz Esrar, 2 adet Sentetik Hap (Extacy), 1 adet Hassas Terazi, 1 adet Tabanca, 5 adet Av Tüfeği, 2 adet Pala (Bıçak) ve 52 kalem hırsızlık malzemesi ele geçirilmiştir. 

Şüphelilerden T.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.   

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı halkımızın huzur ve güveni için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.