Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından uyuşturucu madde ve yasadışı ekim ile mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlerde;

1.  24 Haziran 2022 tarihinde Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında, O.M. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada, (59) gram metamfetamin isimli uyuşturucu ve uyarıcı maddeele geçirilmiştir. Şahıs hakkında Ürgüp Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek ve Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak suçlarından, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

2.   27 Haziran 2022 tarihinde Gülşehir İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında, O.G. isimli şahsın evinde ve eklentilerinde yapılan aramada; (8) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında Gülşehir Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak suçundan adli işlem başlatılmıştır.

3.   27 Haziran 2022 tarihinde Acıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında, Y.E. isimli şahsın evinde ve eklentilerinde yapılan aramada; (41) kök kenevir bitkisi ile (39) gram kubar esrarmaddesi ele geçirilmiştir. Şahıs hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak suçundan adli işlem başlatılmıştır.