Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir Kalesi ve Tarihi Kayaşehir açılış törenine katıldı.

Tarihi Nevşehir Kalesi içerisinde hazırlanan konsepte düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ve protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan proğram Kapadokya'yı anlatan kısa video gösterimi ve ardındanda Şehitlerimizin ruhu için okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Duaların ardından yapılan Açılış töreninde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuşmasında şunları ifade etti; "Kayaşehir, Nevşehir Kalesi açılışımızı TC. Kültür ve Turizm Bakanımız Sn Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun Nevşehir‬.

‪Öncelikle bu kutsal toprakları bizlere vatan kılan kahraman şehitlerimizin ruhları şâd olsun.‬ Nevşehir turizmde atılıma geçecek.‬ Sevdamız Nevşehir’imizin il oluşunun 66. yıl dönümü kutlu olsun.

‪Büyüyen, gelişen, üreten, güzelleşerek değişen medeniyetlerin beşiği #Nevşehir’imiz için Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilk günkü aşkla 18 yıldır hemşerilerimizin emrinde AK kadrolarımızla aralıksız çalışıyoruz.‬ Kültür ve Turizm Bakanımız Sn Mehmet Nuri Ersoy’a bölgemize, Kapadokya’mıza destekleri için teşekkür ediyoruz.

Bizim sorumluluğumuz Nevşehir ilimizle ilgilidir. Nevşehir'i geliştirmek bugünün ve geleceğin insanlarına karşı borcumuzdur. İlimiz için yaptığımız çalışmalarımızda birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz, görüşlerimiz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ancak milli menfaatlerimizi önceleyecek güçlü, büyük Türkiye’nin yoluna devam etmesine katkıda bulunmak için inşAllah, Nevşehir'imizi daha da yücelteceğiz, güçlendireceğiz. 

Sevginin, şefkatin, kardeşliğin ve hoşgörünün olduğu, huzur ve barışın, birlik ve beraberliğin en güzel sergilendiği nadir illerin başında gelen Nevşehir'imiz yerlaltı ve yerüstü zenginlikleri, kültürü, tarihi ile eşsiz bir şehrimizdir.

‪İlimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürler." dedi.

Coşkuyla, Onurla ve Gururla 66. Yıl

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de yaptığı konuşmasında; "Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’u Nevşehir’imizin il oluşunun 66. yıl dönümünde şehrimizde misafir ediyoruz.‬

‪*Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzü,‬

‪*Kapadokya Alan Başkanlığı,‬

‪*Nevşehir Belediyesi ‬

‪*Meryem Ana Kilisesi ‬

‪*Kale Çevresi Yeraltı Şehri‬

‪Ziyaretlerimizin ardından son olarak yapımı tamamlanan Kayaşehir Nevşehir Kalemizin açılışını gerçekleştirdik. Yapımında emeği geçen ve şehrimize olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere, Belediye Başkanımız Rasim Arı ve bütün belediye ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı; "Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, şehir protokolümüz ve hemşehrilerimizle beraber ilmek ilmek dokuduğumuz Kayaşehir'imizi il oluşumuzun 66. Yılında açtık hamdolsun. Bu vesileyle şehrimizin üzerine titreyen ve destek olan devlet erkanımıza ve Sayın bakanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da açılış törenindeki konuşmasında; "Kapadokya’nın eşsiz kültür varlıkları olan Nevşehir Kalesi ile Kayaşehir’i temizleme ve düzenleme çalışmaları sonrası yeni yüzüyle ülkemiz turizmine kazandırdık. Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Rasim Arı ve mesai arkadaşlarına titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kayaşehir ile birlikte Nevşehir Kalesi çok farklı bir kimlik kazandı ve bölge ciddi bir cazibe merkezi konumuna yükseldi. Bölgedeki çok değerli anıtsal yapıları da burayla birlikte değerlendiriyor, restorasyon çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz." dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tarihi Nevşehir Kalesi ile Kayaşehir turizme açıldı.