Medya Platformu Derneği ve MİSMED Sosyal Medya Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Diyarbakır Anneleri’nin onurlu mücadelesini konu alan 'Evlat Nöbeti Çalıştayı'''nın sonuç bildirgesi Diyarbakır Sur ilçesinde yer alan tarihi Kurşunlu Camii Meydanı'nda basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

"Evlat Nöbeti Çalıştayı" sonuç bildirgesi için düzenlenen basın toplantısına, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker ve Oya Eronat, Doç. Dr. Âdem Palabıyık ile çalıştay üyeleri katıldı.

Mismed Sosyal Medya Derneği ve Medya platformunun düzenlediği "Evlat Nöbeti Çalıştayı" sonuç bildirgesi Diyarbakır'da açıklandıktan sonra Evlat nöbetindeki aileler ziyaret edildi.

Açıkgöz; "Diyarbakır anneleri'nin her daim yanındayız"

Diyarbakır'ın tarihi Kurşunlu Cami önünde düzenlenen basın toplantısına katılan TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Evlat Nöbeti Çalıştayımızın sonuç bildirgesini Diyarbakır Kurşunlu Camii önünde Bakanımız ve Diyarbakır Milletvekilimiz Sn.Dr. Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilimiz Sn. 
Oya Eronat, Doç. Dr. Adem Palabıyık ile birlikte basın önünde kamuoyuna açıkladık. Daha sonra da Diyarbakır annelerimizi ziyaret ettik. Evlat Nöbeti‘ni sürdüren Diyarbakır Anneleri’nin dirayetli ve onurlu mücadelesinde her daim yanlarındayız…" dedi.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde Evlat Nöbeti ‘ni sürdüren Diyarbakır Anneleri’nin kararlı duruşunu tüm dünya kamuoyuna ve insanlık vicdanına güçlü bir şekilde duyuruldu.