Nevşehir’de bir kişi, internet üzerinden cep telefonu satın almak isterken dolandırıldı. Mağdur vatandaşımız internetten aldığı telefonun yalnızca kutusu eline ulaşınca büyük şok yaşadı sonra şikayetçi oldu.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Sanal dolandırıcılar iş başında

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü internetten alışveriş yapanları güvenlik konusunda uyardı. Alışveriş Keyfiniz Pahalıya Patlamasın DİKKAT, İnternette Karşınıza Çıkan Aldatıcı Linklere Dikkat Edin.

Oltalama Tuzağına Düşmemek için; Sahte gönderilmiş linklere ve  sitelere güvenli olduğundan emin değilseniz tıklamayın alış veriş yapmayın, Web siteleri için site adını ve linkleri kontrol edin.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele şube Müdürlüğüne gelerek müracaat eden şahsın beyanında; faceboolk.com isimli site üzerinden cep telefonu almak için M.Ö. isimli şahısla 2900 TL karşılığında anlaştığı ve parayı gönderdiği ancak 3 gün geçmesine rağmen ürünün tarafına ulaşmaması üzerine şahısla tekrar görüşerek 1000 TL daha yatırması halinde üst model bir cihazı gönderebileceğini beyan ettiğini, aynı hesaba 1000 TL daha yatırdığını ancak bu zamana kadar ürünlerin gelmemesi üzerine dolandırıldığını anlayarak şikayetçi olmuş Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda M.Ö. isimli şahıs hakkında “NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK” suçundan işlem başlatılmış,

            Yine; mağdur şahsın Nevşehir Kale Şehit İsmail ARSLAN Polis Merkezi Amirliğine gelerek şikâyetçi olan şahsın beyanında, başka bir ilde ikamet eden şahsın kendisine cep telefonu satacağını söylediğini şahsa bir miktar para yolladığını, ancak şahsın kendisine iki adet boş kutu yolladığını beyan ederek şikâyetçi olmuş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda E.Y. isimli şahıs hakkında “NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK” suçundan işlem başlatılmıştır.

Kontrol edeceğiniz küçük detaylarla, çevrim içi alışveriş yaparken güvende kalmak elinizde.

#GüvenliŞehirNevşehir #MehmetArtunay