Almanya'da yaşayan Nevşehirli gurbetçinin Alman vatandaşı eşi, Müslüman oldu ve ismini "Rüveyda" olarak değiştirdi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından verilen görevlendirme ile Almanya’da ziyaret, inceleme, görüşme ve hemşehri buluşmalarına tüm hızıyla devam eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ziyaretleri kapsamında Almanya/ Aachen Ditib Yunus Emre Camisinde hiç unutamayacakları bir güzelliğe şahit oldular…

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz;" Almanya'da İslam'a yöneliş artıyor" 

"Almanya’da çok kıymetli anlara şahit olduk" diyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehirli kardeşimiz Salih, eşini İslamiyet’e davet etti. Gelin Hanım ise Hakk Dine daveti kabul etti ve İslamiyet ile şereflendi. Bizler de bu muazzam hadiseye şahitlik ettik. Aramıza hoş geldin Rüveyda kardeşim. Almanya’daki camilerimizde bizi hayran bırakan bu katılım, zaten sık sık oluyormuş. Her gün onlarca insan İslamiyete katılıyormuş. Elhamdülillah" dedi.

“Bir yanımız hep gurbet”

Daha sonra Frechen Türk Derneği ziyaret eden Milletvekili Açıkgöz; "Frechen Türk Derneği ziyaretindeyiz. Kıymetli hemşehrilerimizle hasret giderdik. Memleket kokusu getirdik. Evimizde gibi ağırlandık. Allah razı olsun." dedi.