Barış Pınarı Harekatında şehit olan Nevşehirli kahramanımız, Ulaştırma Onbaşı Tahsin Sarıtosun son yolculuğuna baba ocağı Darıca'da uğurlandı.

Nevşehir nüfusuna kayıtlı Uzm. Onbaşı Tahsin Sarıtosun, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi.

27 Ekim 2019 Pazar günü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sırasında düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Nevşehirli Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun Şanlıurfa'da düzenlenen askeri töreninin ardından Kocaeli Darıca'ya getirildi. 

Aslen Nevşehirli olan Şehidimizin naaşı, helallik istenmesi için Darıca Bağlarbaşı Mahallesi, Sokullu Caddesi'nde yaşayan baba evinin önüne getirildi. Burada Sarıtosun ailesinden helallik istenildi. Şehidimizin naaaşını gören yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 

Uzm. Onbaşı Tahsin Sarıtosun'un cenazesi, ikindi namazına müteakip Bağlarbaşı Merkez camiden kaldırılarak dua ve gözyaşlarıyla Darıca'da toprağa verildi.

Nevşehirliler şehidini yalnız bırakmadı...

Cenaze törenine, Şehidimizin ailesi, yakınları, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakam Vekili, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, askeri yetkililer, binlerce vatandaş, Darıca, Kocaeli ve İstanbul'da yaşayan çok sayıda Nevşehirli hemşehrilerimizde katılarak yalnız bırakmadılar.


FİB Haber Merkezi olarak Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin babası Ramazan ve annesi Hacer Sarıtosun'a başsağliği diliyoruz.

Ya Rab; Bu aziz vatanimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine engel olmaya çalişan it sürülerini kahr-u perişan eyle...

Adı Soyadı: #Tahsin SARITOSUN Rütbesi : Ul.Uzm.Onb. #Kocaeli

Cinsiyeti: Erkek

Doğum yeri: Nevşehir

Nevşehirli Şehidimizin baba evi: Kocaeli ili / Darıca ilçesinde yaşıyor.

Mesleği: Uzman Onbaşı

Medeni hali: Bekar

Ölüm yeri: Suriye / Barış Pınarı Harekatı

Ölüm tarihi: 27.10.2019

Ölüm sebebi: Şehit

Ruhuna El Fatiha...