Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde “Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimi” düzenlenen törenle açıldı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi içerisinde kurulan “Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimi”nin açılışına; AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, Diş Hekimliği Fakültesi dekan yardımcıları, bölüm hocaları ve öğrencileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

“Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimi”nin açılışında konuşan NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren, ilk etapta açılışı yapılan birimde birinci basamak temel ağız, diş sağlığı muayeneleri ve hizmetlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Prof. Dr. Deviren, “Üniversitemiz öğrenci ve personellerine ağız ve diş sağlığı hizmetleri verebilmesi için iki ünite olarak kurulmuş olan Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimimiz, Diş Hekimliği Fakültemiz öğretim üyelerinin dönüşümlü olarak destekleri ile birinci basamak temel ağız, diş sağlığı muayeneleri ve hizmetleri gerçekleştirilecek. Haftanın ilk dört günü hizmet verecek olan birimimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“NEVÜ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi”nin açılması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimi ile birlikte üniversite personeli ve öğrencilerine ağız ve diş sağlığı alanında hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Aktekin, “Diş Hekimliği Fakültemizin bu eğitim döneminde ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlamasıyla birlikte hastane çalışmalarımızı da hızlandırdık. Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimimizin olduğu bina içerisinde ayrıca bir diyetisyenimiz, bir psikoloğumuz, hemşirelerimiz ve doktorumuz var. Ancak diş noktasında hizmet veren bir birimimiz yoktu. Öğrencilerimize ve personelimize ağız ve diş sağlığı alanında hizmet vermek için de Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimimizi kurduk. Ayrıca bugün Resmi Gazete’de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizin temelini oluşturacak olan yönetmeliğimizde yayınlandı” dedi.

Aktekin devamında “Bugün aramızda bulunan Nevşehir Milletvekilimiz Yücel Menekşe ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız M. Arif Parmaksız’ın üniversitemizin ve bu fakültemizin bugünlere gelmesinde büyük emek ve destekleri bulunmakta. Öncelikle kendilerine şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah kendilerinin desteleriyle ve hep birlikte hastanemizin açılışını da yapmak nasip olacaktır” diye konuştu. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe ise, “Üniversitemizin bugünlere gelmesinde ve siz değerli öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim görmesi için hem devletimiz, hem üniversite vakfımız, hem de üniversite yönetimimiz gerçekten her türlü imkanları sunmakta. Sizlerden beklentimiz ise ülkemizi bulunduğu bu noktadan daha üst seviye taşımanızdır. Biz de üniversitemizin büyüyüp gelişmesi için destek ve gayretlerimizi devam ettireceğiz. Ben Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Biriminin açılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederken, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız katılımcılar eşliğinde “Mediko-Sosyal Ağız ve Diş Sağlığı Birimi” açılışını gerçekleştirerek, birim hakkında Diş Hekimliği Fakültesi hocalarından bilgi aldı.

Katılımcılar daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) ile Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü iş bilirliğinde açılan karma sergini gezdi.