Cumhur İttifakı tarafından TBMM’ye sunulan yeni seçim yasası teklifi, yasalaşması halinde, önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimlere yönelik hemen her kesimin hesap kitabını önemli ölçüde değiştireceğe benziyor. Özellikle mevcut seçim yasasının 2018’deki sonuçlarını “kağıt” üzerinde ters yüz eden seçim bölgelerinde…
İşte Nevşehir'de bu illerden biri idi.

Milletvekili paylaşımının değişeceği illerden biri de Nevşehir olacaktı.

2018 milletvekili seçimine taslak halindeki yeni seçim yasası ile girilmiş olsaydı, Nevşehir'de Milletvekili sayıları AK Parti “2”, MHP “1” milletvekili çıkaracaktı. Diğer bir anlatımla AK Parti Milletvekili sayısı değişmeyecek ama MHP meclise 1 Milletvekilini gönderecekti. O isim de Mehmet Varol olacaktı. CHP ise milletvekilini kaybedecekti…Bu durumda da Faruk Sarıaslan Milletvekili olamayacaktı.

2018’den beri derenin altından çok su akmış mıdır seçmen tercihinde?…

Cevabı 2023 seçimlerinde ortaya net olarak çıkacak...

Yeni seçim yasası neler getirecek?

Yeni tasarının getirdiği en önemli yenilik, ülke barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye indirilmiş olmasıdır.  Yine yeni yasa ile, seçime katılma koşulları içinden, mecliste grup bulundurma şartının çıkartılmış olması da son derece normaldir. 

Türkiye’nin önümüzdeki ilk seçimi çok zor bir seçim olacak.. 

Cumhur İttifakı’nın önceliği, yine ilk turda  Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirmek olacak. 

Millet İttifakı’nın önceliği ise, mecliste anayasa değiştirmeye yetecek sayıda milletvekiline ulaşmak olacak. 

Her seçmenin, her oyu çok, ama çok değerli olacak. 

Artık daha fazla tartışmanın anlamı yok. Türkiye’nin önündeki ilk seçim Haziran 2023’deki normal zamanlı seçimlerdir. 

Milletçe dileyelim ki, yeni savaşlar, yeni salgın hastalıklar, yeni musibetler olmasın da, anayasal süresi içinde Haziran 2023’de bu seçimleri sağlıkla ve güvenlik içinde yapabilelim.