Nevşehir'de ki en büyük sorun nedir diye sorulsa herhalde birinci olarak otopark ve trafik sorunu cevabı verilir. 90 Bin nüfusa ulaşan şehrimiz için koyduğumuz 100 bin hedef öncesinde bir takım tedbirler ve önlemler alınmalı.
ŞEhir merkezi yollar ve kaldırımlar artık yeterli değil.
Anlayamadığım bir nokta şudur ki Bir şehir büyüdükçe yollarıda aynı ölçüde büyür bizde ne yazıkki yollarımız gittikçe daralıyor...!

Hedefler ve çözüm yolları önümüzdeki en az 50 yılı düşünerek yapılmalı.Yap-Bozlara mahal bırakmadan Devlet imkanları layıkıyla ve tasarruflu bir şekilde kullanılmalı.

Önümüzdeki dönem için Nevşehir Üniversitesinden Nevşehir Islah OSB sine kadar olan yol güzergahı Osmanlı caddesi üzerinde yada Forum Kapadokya önünden yer üstü ve yer altı kullanılarak bir metro çalışması için şimdiden plan ve projeler geliştirilmeli...

Son zamanlarda Gerçektende trafik sorunu Nevşehir de gittikçe kangren olmaya başladı. Geleceği görmeyen şehir plancıları ve popülist belediye idarecileri, dar ve çıkmaz sokaklı yolları bizlere miras bıraktılar.
En beğenmediğimiz Sovyet bloku ülkelerine gidin geniş bırakılmış caddelerine bakın, alt yapılarının onlarca yıl daha hizmet verme potansiyeline bakın, birde bizim caddelerimize bakın farkı göreceksiniz.
Yeni nesil idareciler de ısrarla şehri açmaya değil daha da daraltmaya çaba gösteriyorlar. Maalesef mevcut caddeleri değiştiremeyiz ama çözüm bulabiliriz. Belediyenin değerli idarecileri; sizlere çözüm öneriyorum! Eğer sonuç olumsuz çıkarsa bana istediğinizi söyleyebilirsiniz.

1-Nevşehir in farklı ilçe ve beldelerine yolcu çeken minibüslerin şehir içinde defalarca tur atması engellensin. Gidecek yolcu zaten yolda durakta bekliyor. Her yarım saatte kalkan arabaların birini kaçırsa diğerini yakalayabiliyor.
2-Nevşehir şehir merkezine Tır ve kamyonların giriş çıkışları yeni bir düzenleme ile yapılmalı.Ağır vasıta araçlarının İstanbul Boğaz köprüsünde olduğu gibi akşam sakin saatlede geçişlerine müsade edilmeli merkeze kesinlikle ağır vasıta araçları sokulmamalı...
3-Tali yollara sağlı sollu araçlar park ediliyor ve ana yolların trafiğini kilitliyor. Bu parklar yasaklansın. Tali yolları boşaltırsanız ana yoldan daha çabuk çıkılacak ve trafik sıkışmayacaktır.
4-Şehir içlerinde kaldırımlara (evet yanlış okumadınız kaldırımlara!) araçlar park ediliyor. Yayalarda mecburen araba yolunu kullanıyorlar. Her aracı park etmek merasim istiyor ve arkadaki arabayı bekletmeye zincirleme tıkanmaya yol açıyor bu engellensin.
5-Şehrin muhtelif yerlerinde devasa kamyonlar hatta otobüs ve tırlar park yapıyor. Bunlar için ya kamyon yada tır parkları yapılsın yada bunların şehir merkezinde park yapmalarına izin verilmesin.
6-Şehir içindeki lale caddesi üzerinde araçların park yapması ya yasaklansın yada tek yön verilsin. Zira burada yolu kilitlemeniz demek tüm şehir trafiğini kilitlemeniz demektir.
7-Özellikle ana yoldan Atatürk bulvarı ve sahil sokaktaki yol üzerine bir çok araç park ediyor. Bu yüzden gereksiz yere trafik sıkışıyor.Ramazan ayında çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilir.
8-Şehir içlerinde araç park etmeye müsait olmayan dükkanlar var, bu işyerlerine malzeme indirilmesi ve yükleme yapılması akşam saatlerinden sonra yapılması sağlanmalıdır.

9- Nevşehir Trafik konusu ve park konusu için acil çözüm üretilmeli ve masaya yatırılmalı...

10-Otopark sorunu için Toplu taşıma araçları özendirilmeli.Özellikle Üniversite ile OSB arasında acil Metro çalışmaları için projelendirmeler yapılmalı.Şehir merkezinde esnafların sabit bıraktıkları bir otopark yapılmalı hareket halindeki araçların yol üzerinde trafik akışını engelememeyecek şekilde fasılalı geçici alanlar ile dur-kalk yapmalarına imkan sağlanmalı...
Saygıdeğer idareciler; Önerilen bu trafik çözümü bari masrafsız ve para gerektirmiyor! Bizden söylemesi...