Orman varlığının artırılması ve ağaçlandırmanın önemine dikkat çekmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hayata geçirilen Geleceğe Nefes Ol kampanyasında Nevşehir 50 bin fidan sahiplendi.

Katılımcı sayısının anlık güncellendiği https://gelecegenefes.com/ web adresinde yer alan bilgilere göre, Nevşehir için hedeflenen 50 bin fidan sayısı vatandaşların yoğun ilgisi sayesinde 53 bini geçti. Sahiplenilen fidanlar Orman Genel Müdürlüğü ve 81 ilin Valilikleri koordinesinde ülke çapında eş zamanlı gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliğiyle toprakla buluşturulacak.

Konuyla ilgili www.fibhaber.com'a özel açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu proje ile gelecek nesillere daha yeşil bir Nevşehir, daha yeşil bir Türkiye bırakmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Kampanyaya yoğun ilgi göstererek 53 bin 414 fidan sahiplenen tüm Nevşehirlilere teşekkür eden Milletvekili Açıkgöz, hedeflenen rakamın üzerine çıkılmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Açıkgöz: "Seninde Dikili Bir Ağacın Olsun"

11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11'deki etkinliğe tüm vatandaşları davet eden Açıkgöz, "Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Geleceğe Nefes Ol Kampanyası ile hem daha yeşil bir Türkiye hem de daha yeşil bir Nevşehir idealiyle ilk fidanlarımızı dikeceğiz. Nevşehir'de bu kapsamda 50 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak ilimiz genelinde 12 ayrı noktada gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliğiyle ilimizin orman varlığını artırma çabalarına önemli katkı sağlanacağına inanıyorum. Bu sayede gelecek nesillere de güzel bir miras bırakmış olacağız. Tüm vatandaşlarımızı dikili bir ağaçları olması noktasında güzel bir sonuç getirecek bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum." diye konuştu. 

Kampanyaya gösterilen büyük ilgi içinde Nevşehirli vatandaşlara teşekkür eden Açıkgöz;  Dünya rekoruna hazır mıyız? Haydi Nevşehir ! Geleceğe Nefes Ol ! Daha yeşil #Nevşehir, daha yeşil #Türkiye için #Geleceğe Nefes ..." dedi.

Geleceğe Nefes Seferberliği reklam filmi yayınlandı! İşte o videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Ülke genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturacak etkinlik 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11'de başlayacak ve üç saat sürecek. Yoğun katılım olması beklenen etkinlikle Türkiye bu alanda bir Dünya Rekoru denemesi de gerçekleştirmiş olacak.