Teröre, terörizme ve bileşenlerine karşı duruşlarını sürdüren Diyarbakır Anneleri'nin sesi, “1. Uluslararası Evlat Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi” ile dünyaya duyurmak için Nevşehir'de buluştu.

Diyarbakır Anneleri'nin haklı davasını dünya, Barış ve Medeniyetlerin Beşiği Nevşehir'den dinliyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımlarından Nevşehir'de ilk defa düzenlenen kongrede konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Kongre kurul Başkanı Mustafa Açıkgöz; "Böylesine insani yönü güçlü bir erkinlikte, Evlat Nöbeti tutan annelerimizin onurlu mücadelelerinin sesini hep birlikte Kapadokya’mızdan haykırıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmak isterim." dedi.

Milletvekili Açıkgöz; "Kendi çocukları ve aileleri refah içinde, en iyi okullarda eğitim görüp yaşarken; bizim tertemiz çocuklarımızı dağa çıkartıp, kalem tutması gereken ellere silah veren teröristlerden, evlatlarımızı söke söke alacağız!"dedi.

Açıkgöz; "Terörle mücadelede etkin ve kararlı bir politika yürüterek, köklerini kazıyan Sn. Cumhurbaşkanımıza ve bayramını, tatilini teröristlerle mücadele edilen bölgelerde geçiren Süleyman Soylu Bakanımıza milletimiz ve Evlat Nöbeti tutan annelerimiz ardına teşekkür ediyorum." dedi.