Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel davetli olarak katıldığı Şangay İşbirliği Örgütü toplantısında liderlerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun da bulunduğu fotoğraf karesi büyük ses getirdi.

Açıkgöz, 'Hep söylüyoruz; DÜNYA LİDERİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şangay İşbirliği Örgütü Toplantısı'nda devlet liderleriyle olan fotoğraf karesine kısa sürede milyonlarca beğeni ve yorum gelirken, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı açıklamasında; "Cumhurbaşkanımız Şangay zirvesi için gittiği Özbekistan da sohbet sırasında tüm liderler, Reis ne diyecek diye hepsi onun ağzına bakıyor, dünya devlet başkanları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı lider olarak örnek alıyor ve saygı duyuyorlar, biz sizinle gurur duyuyoruz.  Recep Tayyip Erdoğan son yüzyılın en büyük lideri, komutanı, devlet adamı. Allah sizi başımızdan eksik etmesin, hayırlı uzun ömürler versin inşallah." dedi

Erdoğan'ın, zirvede çekilen pozuna atıfla vatandaşlar, "Sahanın da masanın da hakimi", "Güçlü Türkiye'nin mimarı", "Recep Tayyip Erdoğan diye yazılır. Dünya lideri diye okunur", "Dünyada kamuoyu oluşturan bir lidere sahibiz" gibi milyonlarca twit atarak yorumlar yaptı.

İşte, o yorumlardan bazıları:

Bir fotoğraf çok şey anlatır. Güçlü lider, güçlü devlet. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan, içeride muhalefete, İlk evim, İlk iş yerim projesiyle el bombasının pimini çekip bıraktı. Dışarıda da Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesinde de kurduğu masayla roketi fırlattı. 

Dünya Lideri Erdoğan Güçlü Lider, Güçlü Türkiye

Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi Zirvenin zirvesindeki Lider, Gururum Övüncüm Cumhurbaşkanım RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko dahil bir çok lider toplanmış Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinliyor. Rönesans tablosu gibi... Biz ona 'dünya lideri' derken mübalağa etmiyorduk.

Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi. Birileri masa masa diyor ya işte masa burada. Peki lider kim? Tabiki Recep Tayyip Erdoğan

Güçlü lider, güçlü devlet.Dünya lideri  RTErdogan Büyük Devlet Güçlü Lider.
@RTErdogan
 Biz boşuna Dünya lideri Demiyoruz fotoğraflar her şeyi anlatıyor.
Sen çok yaşa Reis .

Erdoğan’ın özellikle ABD ve Batı karşıtı liderlerle verdiği samimi fotoğraf, dünya liderliği unvanını da pekiştirdi. “Bazen bir resim çok şey ifade eder” cümleleriyle paylaşılan resim ve oluşturduğu olumlu etki, özellikle AK Partili bazı siyasetçi ve seçilmişlerin hataları sebebiyle kırgın ve küskün seçmeni Erdoğan etrafında buluşturmaya yetti.

Erdoğan’ın dünya siyasetindeki rolü ve misyonunu çok net özetleyen bu resim, kırgın ve küskün AK Partililerin yeniden yuvaya dönmesini sağladı ve Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilebilmesi konusunda önemli bir avantaj sağladı.

Altılı masa böyle kurulur. Masaya böyle oturulur...

Seçmenlerin Erdoğan’a yönelik bu sahiplenme ve destek milletvekili sandığına yansır mı bilinmez ama bu fotoğrafın Türkiye ve dünya üzerinde büyük ses getirdiği bir gerçek...