AK Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu. 75'i asil 35'i Yedek 110 kişilik Yeni MKYK'da hemşehrimiz Emre Çalışkan kendisine Yedek Üye 12.sıradan yer bularak Nevşehir'den kurula giren tek üye oldu.

Nevşehir’li İsim AK Parti’nin Zirvesine Yerleşti...

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesine, Nevşehir'den sadece 24 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti 27. Dönem Nevşehir  3.sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Emre Çalışkan girerek 28.dönem Ak parti Nevşehir Milletvekilliği Adaylığını garantiledi. 

AK Parti 27.Dönem Nevşehir Milletvekili Adayı Emre Çalışkan AK Parti'nin A takımına girerek Nevşehir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın AK Partiyi 2023’e taşıyacağı güvendiği isimler arasında olduğunu bir kez daha gösterdi.

AK Partinin en üst yönetim kademesi olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Emre Çalışkan, 6.Olağan kongrede de AK Parti Genel Merkezinin üst kurullarından Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi olarak seçilmişti.

2005 yılından beri AK Parti Genel Merkez Gençlik  Kolları MKYK üyeliği, Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılığı, Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreter Başkan yardımcılığı ve Gençlik Kolları Genel Başkanvekilliği, Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Emre Çalışkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından MKYK Üyeliğine getirilmesi Nevşehir'de yeni dönemde Milletvekili Adaylığını garantilemiş gözüyle bakılıyor.

AK Parti'nin zirvesinde yer alan Nevşehirli hemşehrimiz AK Parti MKYK Üyesi Emre Çalışkan'ı tebrik ederiz.

Emre ÇALIŞKAN Kimdir? 
Doğum Yeri : Nevşehir/ Türkiye  Doğum Tarihi : 19.5.1985 
19 Mayıs 1985'te dünyaya geldi. Babası Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Karasenir köyünden, annesi Avanos ilçesi Çalış kasabasındandır.  
İlkokula Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda başladı. Birinci sınıfı burada okuduktan sonra beşinci sınıfa kadar Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek İlköğretim Okulunda okudu. İlköğretimin bitişinden sonra açılan sınavla İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ni kazandı. Daha sonra kaydını bu okuldan aldırıp Kırşehir Fen Lisesi’ne geçti. Liseyi Kırşehir Fen Lisesi’nde tamamlayarak mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü 3.sınıfta bu okuldan ayrılıp yeniden üniversite sınavlarına girdi.Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü kazanarak 2012 yılında bu okuldan mezun oldu.
 Üniversite’de öğrencilik yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler almaya başladı. Öğrenciliği döneminin tamamında kaldığı İlim Yayma Cemiyeti yurtlarında öğrenci başkanlıkları yaptı. Konya’da yapılan Türkiye Geneli Öğrenci Başkanları toplantısında İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi Öğrenci Başkanı seçildi. Mezuniyetinden sonra İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyesi seçildi. Aynı süreçte Yeni Dünya Vakfı Gençlik Konseyi’ni kurdu ve kurucu başkan seçildi. Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu’nun kurulmasının temellerini atarak Genel Kurul’da Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Ardından Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcılığı görevini iki yıl yürüttü.
      Siyasetle üniversite yıllarında tanıştı. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. 2008-2012 yılları arasında Genel Sekreter Başkan Yardımcılığı, Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2012 yılının Nisan ayında yapılan 3. Olağan Kongre’de tekrar seçilerek Siyasi ve Hukuki İşler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi verildi. 
Bu süreçte Türkiye’nin bütün bölgelerinde bir dizi konferanslar düzenleyerek Ak Parti bünyesinde yapılan ilk ‘Başkanlık Sistemi Toplantıları’nı organize etti.  2013 yılında askerliğini İstanbul'da Hava Harp Okulunda tamamladı ve aynı sene evlendi. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.  Ak Parti 27. dönem Nevşehir 3. sıra milletvekili adayı oldu ama kazanamadı.