Akit Gazetesi'nden Serkan Çelik imzalı ve "Vatandaş AK Partili ve MHP’li belediyelere seslendi: Nevşehir modeli istiyoruz!" başlıklı haberde;

AK Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın milli irade düşmanı sözde sanatçıların hiçbir etkinlikte sahne alamayacaklarını ilan etmesine vatandaşlardan büyük destek geldi. Vatandaşlar, Ak Partili ve MHP’li bütün belediye başkanlarının “Bu sözde sanatçılarla asla işimiz olmayacak!” açıklamasında bulunmasını talep ettiler.

Bazı AK Partili belediyelerin, “konser, etkinlik” adı altında sergilenen faaliyetlerde “Gezi Sanatçılarına” para dağıtması uzun yıllardır tepki çekiyordu.YSK’nın İstanbul Seçimlerini yenilemesinden sonra yeniden ortaya çıkarak milli iradeyi tehdit eden sanatçıların büyük bir bölümünün, gerek Ak Partili belediyelerden, gerekse TRT dizilerinden büyük servetler elde ettiği gerçeği özellikle sosyal medyada sıkça ifade edilmeye başlandı.

Nevşehir’e büyük destek
Milli irade düşmanı sözde sanatçıların hiçbir belediye etkinliğinde sahne alamayacağını ilan eden AK Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya vatandaşlardan büyük destek var.

Bütün belediyeler katılmalı, genel merkez de devreye girmeli
Vatandaşlar, Nevşehir’in AK Partili Belediye Başkanı Rasim Arı’nın tavrına bütün AK Partili ve MHP’li belediye başkanlarının katılması gerektiğini belirttiler. Sadece “Nevşehir” veya birkaç belediye ile sınırlı kalacak bir tepki hareketinin istenilen sonucu veremeyeceğini belirten vatandaşlar, AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı makamını da bu konuda aktif olmaya davet ettiler.

“Tebrikler Nevşehir”
Ak Partili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu da, desteğini şu ifadelerle dile getirdi: “ Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı, yaptıkları siyasi paylaşımlar ile halkımızın tepkisini çeken sözde sanatçılar için ‘En ufak bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak tamamen 'kanaat özgürlüğüm' çerçevesinde ilan ediyorum’ dedi. Tebrikler.

Yenilmez: Ders çıkartmak gerek
Sanatçı Ahmet Yenilmez, “Bugüne kadar el üstünde tutulanları görüyoruz. Bu süreçten dest çıkartmak lazım.” dedi. Yenilmez, yerli ve milli sanatçıların yerlilik ve millilik iddiasındaki bazı belediye başkanlarından randevu almakta bile zorlandığı”nı sözlerine ekledi.

Yalanlarında boğulan Gezi vandalları
Öte yandan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın gezi sanatçılarına yönelik tavrı, geziciler tarafından saptırılınca, karşı tepkiler de gecikmedi.

Yazar Münir Arıkan, tepkisini “Başkan ‘Şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacaklar’ diyor. Gezici Vandalları Rasim Arı, sanatçıları şehre sokmayacakmış diyor! Sosyal Medya Kirliliği tam da bu işte! Kendi yalanlarında boğuluyorlar!” mesajıyla ifade etti.