Muhalefetin şerh düştüğü Avanos Halk Eğitim Merkezi binası'nın Kaymakamlığa tahsisi Nevşehir İl Genel Meclisinde kabul edildi. . 

Mülkiyeti Nevşehir İl Özel idaresine ait Avanos ilçesi Orta mahallede bulunan 520 Ada 4 parselde kayıtlı kargir ilkokul niteliğindeki taşınmaz  Avanos Kaymakamlığına hizmet binası olarak tahsis edildi.

İl Genel Meclisi’nde CHP muhalefet şerhi koydu!

Verilen Karar:

Avanos Kaymakamlığı'nın 12.10 2021 tarih ve 1557 sayılı yazılarında; Kaymakamlık hizmet binasının depreme dayanıklı olmadığından yıkılması gerektiği ancak hükümet konağında hizmet veren birimlerin başka yerlerde hizmet verebilmesi için kamu binalarına ihtiyaç duyulduğu bu nedenle de mülkiyeti il Özel idaresine ait ilimiz Avanos ilçesi Orta mahalle 520 Ada 4 parselde kayıtlı "kargir ilkokul" niteliğindeki taşınmazı Kaymakamlık hizmet binası olarak kullanmak üzere tahsin'i talep ettiği anlaşılmaktadır.

Mülkiyeti il Özel idaresine ait Avanos ilçesi Orta mahalle 520 Ada 4 parselde kayıtlı kargir ilkokul niteliğindeki taşınmazın Avanos Halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu müdürlüğüne 20 .08. 1998 tarih ve 10339 sayılı valilik oluru ile tahsis edilmiştir. Tahsis yetkisi İl Genel Meclisi'ne ait olduğundan dolayı ilgi tahsisin iptal edilmesine,

Bu sebeple Avanos ilçesi Orta mahalle 520 Ada ve 4 parselde kayıtlı kargir ilkokul niteliğindeki taşınmazı kaymakamlık hizmet binası olarak kullanmak üzere 25 yıllığına Avanos Kaymakamlığı'na 5302 sayılı kanunun 10. Maddesinin f Bendi hükmü gereğince tahsisinin yapılmasına,

Üyeler Yücel Yılmaz ve Enver Türkmen'in muhalif oylarına karşın il genel meclisi'nin 15.12.1021 tarihli olağanüstü toplantısında mevcudun oy çokluğu ile karar verildi.

Yücel Yılmaz ve Enver Türkmen'in muhalif oy gerekçesi; Söz konusu binanın 2013 yılında yıkım kararı lmasına rağmen bugüne kadar yıkılmadı şimdiye kadar yeni bir hükümet konağı'nın yapılmadığı yeni yapılacak hükümet konağı yerin belli olmaması sebebiyle bu karara muhalefet şehri yazıyoruz.

Gereği için karar imar ve kentsel iyileştirme Müdürlüğü'ne tevdi edildi.

İl Genel Meclisi’nde CHP muhalefet şerhi koydu!

Avanos'un Nevşehir'de toplam 3 il genel meclis üyesi bulunuyor. 1 AK Parti, 1 CHP ve 1 MHP'li üyelerden AK Partili üye Ömer Cerit Evet oyu, MHP'li üye Alpaslan Kaygısız Evet oyu verirlerken, CHP'li Yücel Yılmaz ise Ret oyu kullanarak muhalefet şerhi koydu. 

Avanos Hükümet Konağının yıkım kararı alınmış iken ve geriye dönüşün olmadığı bu durumda muhalefet şerhinin neden konulduğu ise vatandaşlar arasında hayretle karşılandı.

Cerit: "Kaymakamlık nerede hizmet verecek diye de sorarlar adama..."

Millet kendi hayrına yapılan şeylerin eleştirilmesi ve muhalefet yapılmasını doğru bulmadığını söyleyen AK Parti Avanos İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cerit yaptığı açıklamasında; "Avanos'ta bulunan hükümet konağının yıkılması söz konusu olunca  mülkiyeti İl Özel İdaresine ait eski Halk Eğitim binasını Kaymakamlığın talebi üzerine 25 yıllığına Avanos Kaymakalığına tahsis ettik. Ancak bazı meclis üyesi arkadaşlar bu karara şerh koydular. MUHALEFET yapmayı çok yanlış anladık ve öyle de uyguluyoruz. Muhalefet, iyi ve hatta çok iyi yapılan bir şeye kötü demek değildir. Lakin bizdeki muhalefet anlayışı tam da budur. Üstelik bu absürd hali övünerek dillendirmekte ve böylece muhalefet yaptıklarını sanmaktalar. Muhalefet elbette eleştirecek ama yanlış ve eksik gördüklerini, milletin hayrına görmediklerini dillendirecek ve bu şekilde de yol gösterici olacak. Bu mudur halka hizmet?Kaymakamlık nerede hizmet verecek diye de sorarlar adama" dedi.

Alınan karar doğrultusunda, Avanos’ta bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'na ait tarihi bina boşaltılarak Avanos Hükümet binası olarak kullanılacak