Avanos Hükümet Konağı İle ilgili 3 yıl önceden riskli bina tanımı ile yıkım kararı alınmış ve binanın 30 gün içinde acil olarak boşaltılmasına ilişkin kararı Nevşehir Valiliği'nce Avanos Kaymakamlığına tebliğ edilmişti. FİB Haber'e taşıdığımız haber sonrası yaşanan belirsizlik ile ilgili önemli gelişme yaşandı.

Avanos Hükümet Konağı Yıkılacak mı? Yenisi Nereye Yapılacak?

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Avanos’lu hemşehrilerimiz kesinlikle mağdur edilmeyecek. 1.5 Yılda Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı arkasına yeni Hükümet Konağını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Bir Süredir Avanos kamuoyunu meşgul eden "Hükümet Konağının boşaltılarak tüm Resmi dairelerin İlçe dışına taşınacağı" haberlerine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamayla son noktayı koydu.

Açıkgöz ; "Hiçbir Kamu Kurumu Avanos Dışına Çıkmayacak"

Hiç Bir Kurum Avanos’un dışına çıkmayacak bütün kurumlar Avanos merkezde hizmet vermeye devam edecek 1.5 yıl içerisinde de Avanos’a yakışır bir Hükümet Konağını yaparak Avanos’lu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Avanos Hükümet Konağının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılması gerektiği en geç 20 Ekim 2021 tarihine kadar boşaltılması bekleniyor.

Edindiğimiz Bilgiye Göre; Avanos İlçe Kaymakamlık binası Halk Eğitim Merkezi'nde hizmet verecek. Avanos Halk Eğitim Merkezi ise Avanos Anadolu  Lisesi'nin içinde örgün Eğitim öğrencileri İle beraber yaygın eğitim faaliyetlerine devam edecek.

Avanos İlçe Tapu Müdürlüğü Entegre Hastanesi karşısında ki Şok market yanında bulunan özel Mülkiyette hizmet verecek. İlçe Nüfus Müdürlüğü İlçe Emniyet Müdürlüğü Binasında geçici olarak faaliyet gösterecek. 

İlçe Mal Müdürlüğü Endüstri Meslek Lisesi binasının giriş katında kullanılmayan kısımlarda, İlçe Müftülüğü Merkez Camiinde hizmet verecek.

Avanos Adliyesi ve Bağlı Birimlerinin Eski Cezaevinin Bulunduğu alana Prefabrik bir yapı şeklinde geçici hizmet binası yapılması yada Adalet Bakanlığına tahsis edilen eski Anadolu Lisesini hızlı bir şekilde tadilat ve güçlendirmesini yapılarak geçilmesi hedefleniyor.