AK Parti Nevşehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Başkanlığı’nda telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nında hazır bulunduğu AK Parti Nevşehir İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında, "Nevşehir İl Değerlendirme toplantımızda; ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın marka değerini daha da artırmak için atacağımız adımları, çevre ve şehircilik çalışmalarımızı ve ilimiz Nevşehir'de Sıfır Atık projesinin uygulama alanlarını ele aldık." dedi.

Kapadokya'daki kaçak yapılan tamamının yıkıldığını ifade eden Bakan Kurum: "Nevşehir'de ve turizm cennetimiz Kapadokya'da doğal yapıyı bozan kaçak yapılara müsaade etmiyor, kentsel dönüşüm ve yenileme projelerimizi bölgenin dokusuyla uyumlu, ekolojik bir yaklaşımla hayata geçiriyoruz.

Yerel yönetimlerimizden beklentimiz, başta korunan alanlarımız olmak üzere imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız " dedi.

İşte Bakan Kurum'un Nevşehir ve Kapadokya'ya dair açıklamalarını içeren videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolalr Başkanı Furkan Türker ile Belediye Başkanları katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ’un Başkanlığında Nevşehir İl Koordinasyon toplantımızı AK teşkilatımızla gerçekleştirdik. Sevdamız Nevşehir’imizin ve ilçelerimizin acil çözüm bekleyen konuları ele aldık, önümüzdeki dönem için ilimize yapılacak yatırımlarımızı istişare ettik." dedi.

Milletvekli Açıkgöz; “Özellikle Cevizlibağ’da korurayarak modernleştirme çalışmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Ürgüp’ümüz için de yeni projelerimiz var; her zaman olduğu gibi desteklerinizi bekliyoruz. AK kadrolarımız gece gündüz demeden çalışıyor, belediye başkanlarımız gayretli, Nevşehir; köylerinden beldelerine, ilçelerinden merkezine gelişmeye güzelleşmeye devam edecek.” dedi.