Eğitimci ve siyasi kimliği yanında organik tarıma merakıyla da tanınan Ürgüp önceki dönem Belediye Başkanı Fahri Yıldız kendi bahçesinde yetiştirdiği  Trabzon hurması ağacı bu yılda meyve verdi.

Burada yetişmez dediler! Kimseyi dinlemedi, bir ağaçtan 1 kasa meyve topluyor...

"Ürgüp ilçemiz Kavaklıönü mahallesindeki evimizin bahçesinde yetiştirdiğim Trabzon hurması ağacından 3 yıldan beri meyvesini alıyorum" diyen Yıldız, "Fidanı 5 Yıl önce diktim. Üçüncü yılında meyve verdi. Çok sık çağlası oluyor, ama çoğu dòkülüyor. Suyu ve rutubeti seviyor. Sık sık sulama yaptım ve ağacın sürekli tepesinden beri yıkadım. Bu sene bir kasa aldım. Uygun iriliğe ulaştı daha iyi sararması için ambarda bekletiyorum. Daha sonra dostlarla tadına bakacağız inşaallah" dedi.

Bahçesinde yetiştirdiği hurmaları görenlerin oldukça şaşırdığını da ifade eden Yıldız, "Yeterki sen iste, emek ver. Bu mübarek topraklarda hünnabta ıhlamurda hurmada yetişir" dedi.

Öte yandan, FİB Haber.com okuyucularımız Ürgüp dışında Nevşehir'in Avanos ve Gülşehir ilçeleriyle Göreme beldesinde de hurma yetiştirdiklerini ve ürün aldıklarını ifade ettiler.