Nevşehir Aksaray yolu Boğazköy Organize sanayi bölgesi mevkiinde yaşanan kazada faciadan dönüldü.

Edinilen bilgilere göre, dün gece saatlerinde Boğazköy yolu üzerinde bulunan bir dügün salonu önünde tır devrildi. Düğün çıkışı meydana gelen kazada olası bir facianın eşiğinden sadece bir kaç dakika ile ile kurtuldu.

Nevşehir Boğazköy yolunda tır devrildi, faciadan dönüldü

Düğün çıkışında kazadan son anda bir kaç dakika ile şans eseri kurtulduklarını ifade eden Boğazköy muhtarı İbrahim Taşdemir, yol yapım çalışmalarında gerekli önlem almayan Karayollarına veryansın etti.

Aksaray Acıgöl yolu tek şeritli yol ama yolun gidiş istikameti çok kötü araçlar çukurdan kaçmak için zikzaklar çiziyor haliyle bu durum trafiği tehlikeye atıyor. Öyleki yollar çok bozuk ve çukurlar oluşmuş vaziyette. Acil önlem alınmasını bekliyoruz....

Boğazköy muhtarı İbrahim Taşdemir FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Ben daha önceden uyarmıştım ama dikkate alan olmadı. Dün gece Boğazköy yolu üzerinde bir dügün sonrası insanlar çıkarken tır devrildi. Eğer düğünden çıkanlar bir dakika önce çıksa facia yaşanırdı. Böyle bir yol çalışması olmaz, olamaz. Yol çalışması başlayalı daha iki üç hafta oldu aynı güzergahta bu 10.'cu kaza.

Taşdemir: "Böyle bir yol çalışması olmaz, kaza kaçınılmaz"

Bu yolda uyarı tabelaları yok, yeterli önlem yok, denetleyen yok. Bir an önce bu yolda gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Yoksa kaza kaçınılmaz. Ondan sonrada "Boğazköy yolunda kaza oldu geçmiş olsun" dememek için FİB Haber vasıtasıyla yetkilileri uyarıyorum.

  • Önlem yok,
  • Denetleyen yok,
  • Ne zaman tamamlanacak bilen yok?"

Bu akşam burada yine düğün var. Yarın OSB'de çalışanlar işlerine gidecekler. Tek şerti yolda gidiş dönüş kaldırmıyor. Yetkililerin burada inceleme başlatmasını biran önce gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorum" dedi.

Nevşehir-Aksaray Karayolunun tek yönlü Boğaz köyü civarı çok tehlikeli. 

Şoförler kural tanımıyor.  50 km hızla gidilmesi gereken yerde yol tek yönlü ama sabırsız sürücüler tek yönlü yolda sollama yapıp tehlike oluşturuyorlar.

Dubalar çok şaşırtıcı. Şoförlerin ezdiği dubaların kalıntıları lastikleri patlatabilir.

Gerekli önlem yok yolda. Yetkililer bir an önce önlemler almalı. Yol gece daha tehlikeli. Ayrıca yol çok kalabalık.  Araç trafiği çok yoğun. Bir an önce yol yapımının tamamlanması gerekiyor. Allah korusun yoksa burada çok kaza olabilir.

FİB Haber Merkezi olarak en son bugün sabah saatlerinde aynı yol güzergahında bir kaza daha olduğunu hatırlatıyor yetkilileri göreve davet ediyoruz.