Trabzon'un Çaykara Kaymakamı iken Temmuz 2020 tarihinde Iğdır Tuzluca Kaymakamlığı görevine başlayan Nevşehirli hemşerimiz Salih Çiğdem, 24 bin nüfuslu Iğdır’ın Tuzluca ilçesine kaymakam olarak atandı.

Ermenistan ile 18 km'lik sınırı bulunan Tuzluca’nın İl Merkezine 39 Km. uzaklıkta olup, yüzölçümü 1254 Km2'dir. Türkiye'ye İran, Azerbaycan ve Ermenistan'a bağlanan karayolu Tuzluca'dan geçer. İlçenin doğusunda Ermenistan ve Aras Nehri, kuzeyinde Kars'ın Digor İlçesi, batısında Ağrı dağı, güneyinde ise Iğdır İli bulunmaktadır. Yüzölçümü ile Iğdır'ın en büyük ilçesidir. 

Kaymakam Salih Çiğdem Kimdir?

Tuzluca İlçesi Kaymakamı Sayın Salih Çiğdem 1983 yılında Nevşehirde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Nevşehirde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.

İçişleri Bakanlığındaki görevine 2015 yılında Nevşehir Kaymakam adayı olarak başladı.

Nevşehir-Ürgüp ve Kırşehir-Kaman İlçelerinde Kaymakam vekilliği stajını, Ankarada teftiş stajını tamamladı. Kastamonu-Hamamönü'nde Kaymakam vekili olarak görev yaptı.

Yurtdışı eğitimini Ürdün-Amman'da tamamladı. 2017 yılında Konya-Emirgazi Kaymakamlığı görevinde bulundu.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

08.10.2018 tarihi itibariyle Trabzon-Çaykara Kaymakamlığı görevine başlamıştır.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 14.07.2020 tarihli ve 2020/362 sayılı kararı ile Tuzluca Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Salih Çiğdem, 28.07.2020 tarihi itibari ile Tuzluca İlçemizdeki görevine başlamıştır.

İngilizce ve Arapça bilen Kaymakamımız evli ve 2 çocuk babasıdır.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli Değerli Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem'e memleketten selamlar sevgiler gönderiyoruz.