Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Valilik ve AHİKA işbirliğinde 16-17 Mayıs 2022 tarihlerindeki etkinlikle Kapadokya lezzetleri ve UNWTO Dünyanın En İyi Turizm Köyü Programı içerisinde yer alan ülkemizdeki iki köyden birisi olan Mustafapaşa da tanıtılıyor.

Dünyanın en iyi turizm köyü Mustafapaşa'da ocaklar yakıldı yöresel yemekler yapıldı...

Kapadokya pek çok güzelliğinin yanısıra gastronomisine de dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en iyi şefleri, yemek yazarları “Bir Başka Kapadokya (Kapadokya Lezzetleri, Mustafapaşa)” etkinliği için Nevşehir'deler.

İki gün süreyle devam edecek gastronomi şenliğinde Kapadokya Bölgesinin yöresel lezzetleri yerli ve yabancı turistlere de tanıtılıyor.

Etkinliğe Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay B.Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, NEVÜ Rektörü Pof. Dr. Semih Aktekin, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) Müdürü Levent Ak, İl ve ilçe prokolü ile  Kadın kooperatifleri, dernekleri, yerel üreticiler katıldı.

Etkinlikte gençlere yönelik eğlenceli aktiviteler, yarışmalar ve sunumlar da yer alıyor..

"Bir başka Kapadokya" 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehir Valiliğimiz himayesinde, Kapadokya Üniversitesi, Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya Alan Başkanlığı iş birliği ile 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak 'Bir Başka Kapadokya' etkinliği kapsamında  UNWTO tarafından dünyanın en iyi turizm köyü ilan edilen Mustafapaşa’mızda medeniyetlerin beşiği Nevşehir/ Kapadokya bölgemizin zengin yöresel lezzetleriyle; ünlü şefler, gurmeler ve hazirunumuzla “Kapadokya Lezzetleri” gastronomi şenliğimizdeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi