Nevşehir’de Göreme Aşıklar Tepesi  olarak bilinen Aydınkırağı mevkinde girişimci Bilal Altunbaş tarafından 2 yıl önce kurulan The Garden Lavadocia isimli Lavanta Bahçesi yerli yabancı herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Pandemi sürecine rağmen bu yıl haziran ayı başından beri 3 bine yakın kişinin ziyaret ederek lavanta bahçelerinde hatıra fotoğrafı çektirdiği ve unutulmaz zamanlar geçirdiği the garden lavadocia lavanta bahçesi önümüzdeki yıl 2 yeni bahçesiyle birlikte misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Lavanta bahçesi Kapadokya’da organik tarım turizmine uygun olarak faaliyetleride hızlandırdı. Girişimci ALTUNBAŞ, lavanta suyundan , dondurmasına, cilt bakım ürünlerinden hediyelik ürünlere kadar bir çok ürün ise satışa çıkarılabilceğinin altını cizerek arge çalışmalarını yaptığını ilerleyen günlerde alternatif lavanta ürünlerini piyasaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gelin Damat dış çekimleri için Özellikle çevre illerden vatandaşlarımız lavanta bahçelerine gelerek anı ölümsüzleştiriyor. Lavanta tarlaları doğal fotoğraf stüdyolarına dönerken özellikle temmuz ayında usta fotoğrafçıların, kıyafetlerini tanıtmak isteyen tasarımcıların yoğun ilgi gösterdiği bahçenin, ağustos ayı sonlarına kadar ziyaretçilerini ağırlaması bekleniyor.

GÖREME LAVANTA KOKSUN
Göreme’de lavanta bahçelerinin kurulmasında büyük emekleri olan Lavanta Üreticisi ve İşletmecisi Bilal ALTUNBAŞ ise Göreme’de kullanılmayan  tarıma elverişsiz bağ ve tarla sahiplerini Lavanta dikmeye Turizmin başkenti olan Göreme kasabasını organik tarım turiziminde başkenti olmaya davet etti. 

YERLİ YABANCI HERKES LAVANTALARI SEVDİ
Arkadaşlarıyla birlikte lavanta bahçelerinin tadını çıkaran Antalya’dan gelen Rus Yulia GENOVA ise LAVANTA Bahçesinin KAPADOKYA’ya çok yakıştığını ve bu doğal güzelliğe hayran kaldığını söyledi.
Kıyafetlerini tanıtmak ve katalog çekimlerini yapmak için Başkent Ankara’dan kapadokya’ya gelen kıyafet tasarımcısı Kübra KONUKÇU peri bacalarının içinde Lavanta bahçesini görür görmez aradığım stüdyonun burası olduğunu düşünüp tüm kıyafetlerimin tanıtımlarını bu bahçede yapmaya karar verdim dedi.

Fotoğraf çekimleri için Lütfen randevu alınız.
0 531 081 27 27 - 0 532 343 60 26-0 532 497 12 35