Eğitimlerini tamamladıktan sonra farklı görevlerle ülkemizin dört bir tarafında başarıyla görev yapan Nevşehirli Bürokratlarımızı sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Kayseri iline bağlı Melikgazi ilçesi Kaymakamı Bülent Karacan ve Çanakkale Adalet komisyonu ve 2.Ağır ceza mahkemesi başkanı Eray Doğan'ın Nevşehirli olduğunu biliyor muydunuz?

Nevşehir ve Nevşehirlileri görev yaptıkları yerlerde en güzel şekilde tanıtan ilimizin yetiştirdirdiği değerlerimize başarılar dileriz.

Bülent Karacan Kimdir?

Melikgazi Kaymakamı                                                                                          Göreve Başlama Tarihi                    

Bülent KARACAN                                                                                                     28 Temmuz 2020

 

1975 Yılında Nevşehir’in Kozaklı ilçesi doğumlu olup ilk orta ve lise tahsilini Kozaklı ilçesinde tamamlayıp 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanmış ve 1997 yılında mezun olmuştur. 1998 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Samsun Kaymakam adayı olarak göreve başlamış, Samsun-Kavak, Aksaray-Güzelyurt ve Bursa-Harmancık ilçelerinde kaymakam vekilliği, Samsun-Vezirköprü ilçesinde kaymakam refikliği görevlerinde bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakam Adayları Kursu programı dâhilinde 9 ay süreyle İngiltere Nottingham Üniversitesinde dil eğitimi almış̧ ve Milli Güvenlik Akademisinde “Kamu Diplomasisi Kursu” na katılmıştır.

Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayıp sırasıyla Kastamonu Hanönü Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamlığı, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı, Adana Pozantı Kaymakamlığı, Tokat Vali Yardımcılığı, Tokat Erbaa Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur.

Bülent Karacan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi dalında “Türk Kamu Yönetiminde Yozlaşma” konulu tez çalışmasını başarı ile tamamlayıp Bilim Uzmanı unvanını almıştır.

Erbaa Kaymakamlığını yürütmekte iken, 14.07.2020 tarih ve 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Melikgazi Kaymakamlığına atanan Bülent Karacan, Mine Hanım ile evli olup üç çocuk babasıdır.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli Değerli Kaymakamımız Sayın Bülent Karacan ve Çanakkale Adalet komisyonu ve 2.Ağır ceza mahkemesi başkanı Sayın Eray Doğan'a memleketten selamlar sevgiler gönderiyoruz.

Gurbette ki Nevşehirli Bürokratlarımızı sizlerle www.fibhaber.com a taşımaya devam edeceğiz.