Nevşehir'de 7'den 70'e herkes maske ve eldiven takarak koronavirüsten korunmaya çalışıyor. Kendimizi virüsten koruyoruz belki ama onları atarken başkalarını da düşünelim. Çünkü uzmanlar, "Gelişi güzel atılan maskeler de halk sağlığını tehdit ediyor" diyor. 

"Sokağa atılan maske ve eldivenler virüs bulaştırıcılığını artırıyor"

Türkiye ”evde kal” çağrılarını dikkate alarak koronavirüs salgınıyla mücadeleyi sürdürüyor. Bu kapsamda toplu taşıma araçları ve toplu alanlarda maske kullanımı zorunlu hale geldi. Bu çağrıya kulak veren vatandaşlar maskeleri takıyor ama kullandıktan sonra çöpe değil de yere atıyor.

Uzmanlar, Korona virüs (Covid-19) salgınına karşı kullanılmış maske, eldiven ve mendil gibi hijyen malzemelerinin yerlere atılmasının risk oluşturduğunu hatırlatarak yerlere atılmaması konusunda çağrıda bulundu.

Hemde hastane bahçesi...

Türkiye'de görülen Coronavirus (Covid-19) salgınının ardından uzmanlar, kullanımı artan maske ve eldivenlerin gelişigüzel çevreye atılmasının risk oluşturduğunu belirtiyor.

Buna rağmen Nevşehir Devlet Hastanesi bahçesi ve civarında maske ve eldivenlerin gelişigüzel çevreye atılması duyarlı vatandaşların tepkisini çekti.  Vatandaşlarımız, tedavi olmak için Hastaneye geliyoruz, maşallah Nevşehir Devlet hastanesi bahçesinde yerler mantar gibi maske dolu. Yetkililerden tık yok ilgilenende yok. Hastalık kapmamak içten bile değil. Yazıktır günahtır." sözleriyle şikayetlerini dile getirdiler.

Büyük vebali var...

Ülke olarak zor bir dönemden geçerken bazı sorumsuz vatandaşların kullandıkları maskeleri sokağa atmaları, virüsün bulaşma hızını artıracağı için tedirgin oluyorlar. Vatandaşlar bunları hangi bilinçsiz zevatlar böyle yerlere atıyor? Bunları kimse denetlemiyor mu? Kim temizleyecek

İşte Nevşehir Devlet Hastanesi bahçesinde yerlere atılan maskeler... Videousunı izlemek için TIKLAYINIZ!  

Bizde FİB haber.Com ailesi olarak vatandaşlarımızın bu süreçte daha dikkatli olmalarını ve tedbirlere uyarak hareket etmelerini önemle rica ediyoruz.

Maskeleri yere atmayın!

Uzmanlar, yerlere atılan maske ve eldivenlerin virüsün yayılmasını hızlandıracağını, ayrıca bunları her gün yerden toplayan temizlik görevlilerinin de büyük risk altında kaldığını belirtiyor.

Büyük cezası var...

"Kesinlikle Kapalı Çöp Kutularına Atalım"

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan “Tek Kullanımlık Maske, Eldiven Gibi Kişisel Hijyen Malzeme Atıklarının Yönetiminde Covid-19 Tedbirlerine İlişkin” genelgede evlerden ve iş yerlerinden kaynaklanan tek kullanımlık maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzemesi atıklarının ağzı sıkıca kapatılan iç içe iki torbaya konulması, en az 72 saat süreyle oda veya balkonlarda bekletilmesi ve 'diğer atık' kategorisinde evsel atık olarak yönetilmek üzere belediyeye teslim edilmesi hususlarında uygulamaya esas hükümler yer alıyor. Vatandaşların, virüsün yayılmasını engellemek için bu kurallara uyması büyük önem arz ediyor.