Son yıllarda Nevşehir'e dadanan trafo hırsızları yeniden ortaya çıktı. Kış mevsimini fırsat bilen hırsızlar Derinkuyu, Kozaklı, Acıgöl gibi ilçelerde trafoları, içindeki yağı ve bakır telleri çalarak, ortadan kayboluyor. Nevşehir'in İlçelerine bağlı belde ve köylere dadanan trafo hırsızları, köylüleri canından bezdirdi. 

Ölüm tehlikesine aldırmadan elektrik trafolarına dadanan hırsızlar, vatandaşların enerjisiz kalmasına neden oluyor. Trafolardaki son hırsızlık olayı
Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde yaşandı.

Kuyulutatlar köyünde bir vatandaşın tarım arazisinde bulunan elektrik trafosuna giren hırsızlar, bakır kablo ve diğer aksamları çaldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

KÖYLÜ NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Yaşanan hırsızlık olayı vatandaşı çileden çıkarttı. Vatandaşlar yaşanan hırsızlık olaylarının önüne bir türlü geçilemediğini dile getirdi.
Kış mevsimini fırsat bilen trafo hırsızlarına karşı çiftçiler tarımsal arazilerde nöbet tutar hale geldi. Derinkuyu ilçesinde daha önce de buna benzer hırsızlık olaylarının yaşandığını dile getiren vatandaşlar, Trafo hırsızları yüzünden köylümüz iş yapamaz duruma geldi, Jandarma da köylü de ne yapacağını şaşırdı" dediler.