Türkiye’de Denizli, İzmir, Manisa, Bursa gibi farklı illerde şu ana kadar 8 tane görüldüğü iddia edilen insan yüzlü örümceğin 9.’su Nevşehir'de görüldü.

Yasin Özyürek isimli bir vatandaş, Nevşehir Gülşehir yolu üzerindeki bağında çalışırken bir tahta üzerinde gezen örümceğin insan suretine benzediğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. 

Şu ana kadar Türkiye'de 9.su Nevşehir'de görüldü.

FİB Haber Merkezine ait www.fibhaber.com WhatsApp ihbar hattına ulaşan Yasin Özyürek yaptığı açıklamasında; "İki gün önce Gülşehir yolu üzeri Sulusaray ayrımı 2 kavşaktaki bağımızda çubuklar rüzgardan kırılmasın diye bakım yaparken tahta üzerinde gezinen bu örümceği gördüm. İlk defa gördüğüm birşeydi çok şaşırdım. Haberlerde duymuştum. Sonra hemen telefonu çıkardım cebimden fotoğrafını çektim ve videoya aldım. Bağ komşumu çağırdım. Oda ilk defa böyle bir örümcek gördüğünü söyledi ve çok şaşkınlık yaşadı. Ve bu gün aynı çubuğa baktım ve hala orda idi." dedi. 

Arıları ve büyük sinekleri yiyerek beslenen örümcek, örümceğe yakından baktığında insan yüzüne benzediğini görerek hayrete düştü.

İşte Halk arasında insan yüzlü örümcek olarak bilinen örümcek Nevşehir'de Yasin Özyürek tarafından böyle görüntülendi...

Öte yandan Ahmet Sözleşen isimli bir vatandaşımız da Nevşehir Boğazköy de Argiope cinsi bu örümceğe rastladı.