Özel Kapadokya Hastanesinde Op. Dr. Gülden Gök ve Op. Dr. Yusuf Seyhan eşliğinde başarılı bir Le Forte (kolpokleizis) operasyonu gerçekleştirildi.

Hastamız bugün yapılan ameliyatı sonrası 2.gününde şifa ile taburcu edileceğini ifade eden Op. Dr. Gülden Gök ve Op. Dr. Yusuf Seyhan şu açıklamalarda bulundu; "Bu operasyon kadın genital organları prolapsusu (sarkması) olan hastalara uygulanan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için kişinin ileri yaşta olması, genital organların ileri derecede sarkmış olması rahim alınması ya da askı ameliyatları gibi işlemleri kaldıramayacak ek hastalık bulgularının olması ve cinsel aktif olmaması gerekmektedir.

Bu işlem ile birlikte vajina içerden kapatıldığı için cinsel birliktelik imkansız hale gelir. Ameliyat süresinin kısa olması, çoğunlukla spinal (belden uyuşturma) anestezi ile birlikte olması ve organ kaybının olmaması ameliyatın avantajlarındandır. Ameliyatın tek dezavantajı cinsel birlikteliğin artık olamayacak olmasıdır. Ameliyat sonrası son derece konforlu olan hastamıza geçmiş olsun der sağlıklı günler dileriz." dedi.