2022  Turizm sezonunun ikinci uçağı Nevşehir Kapadokya havalimanına indi! Kapadokya'yı seçtiler...

Bulgaristan'ın Varna kentinden geçtiğimiz ay 120 kişilik turisti taşıyan uçağın Nevşehir Kapadokya bölgesine charter uçuşlarını gerçekleştirmesinin ardından bugünde Moldova'nın başkenti Kişine'den Nevşehir Kapadokya bölgesine charter uçuşlarının ilki gerçekleştirildi. 

Kapadokya Havalimanını 220 kişilik Moldova uçağı indi...

Moldova Hava Yolları'nın Moldova'dan 220 turisti taşıyan uçağı, direkt uçuşla Nevşehir Kapadokya bölgesine geldi. 

Royal Anatolia organizasyonuyla Nevşehir’deki Kapadokya Havalimanına gelen turist kafilesi, uçaktan inişlerinde çiçeklerle karışılandı.

Royal Balloon Yönetim Kurulu Başkanı ve Romanya'nın Nevşehir Fahri Konsolosu Mehmet Dinler, Moldavan’dan Kapadokya’ya direkt uçuş sayesinde bölgeye gelecek turist sayısının artacağını belirtti.

Dinler “Bizim varlık nedenimiz olan bu topraklara çok şey borçluyuz. Kapadokya için üretmeye devam edeceğiz. Moldova henüz bölgemiz için yeni bir pazar. Üç gün boyunca misafirlerimize bölgeyi en iyi şekilde dolu dolu anlatmaya çalışacağız.” dedi.

Bölgede 3 gün tatil yapacak olan Moldovalı turistler, pasaport kontrolünün ardından kendilerini tatil yapacakları konaklama tesislerine taşıyacak araçlarla havalimanından ayrıldı.

Moldovya'dan daha öncesinde gelmesi planlanan uçuşlar, Ukrayna savaşı nedeniyle iptal edilmişti.

Öte yandan Bulgaristan'dan Nevşehir Kapadokya bölgesine yaz boyu tarifesiz olarak charter uçuşlarının devam edeceği belirtildi.

Kapadokya Turizmine çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız direk uçuşların, Moldova'nın başkenti Kişine, Bulgaristan'ın Sofya ve diğer illeriyle yakın gelecekte diğer ülkelerden de yapılması bekleniyor.