TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve NTSO ve GTİ A.Ş. Başkanı M. Arif Parmaksız’ın daveti üzerine Kırgız Cumhurbaşkanı Sadır Caparov Nevşehir’e geldi.

10 Haziran günü Kapadokya Havaalanı’na iniş yapan Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov ve Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ile beraberindeki heyeti, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  Nevşehir TSO Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir TB Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp TSO Başkanı Ahmet Aydın, J. Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladılar.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve beraberindeki heyet dünyanın sayılı doğal, kültürel değerlerine sahip Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret etti.​

Konuk Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kapadokya'ya hayran kaldı...

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ve Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ile birlikte Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, peribacalarına hayran kaldı.

İlk kez Türkiye ziyaretiyle birlikte Nevşehir Kapadokya bölgesini görme şansı elde ettiğini belirten Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov,  Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, ''Burayı çok sevdim. Peribacaları ve muhteşem doğasıyla Kapadokya muhteşem bir yer'' dedi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız'a ev sahipliği içinde teşekkür etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; "Türkiye ziyareti kapsamında Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sn. Sadır Caparov ve beraberindeki heyetle dünyanın sayılı doğal, kültürel değerlerine sahip Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri ziyaret ettik. Davetimizi kabul ettiği için Sn Sadır Caparov’a teşekkür ederim." dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ise, "Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov, Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev ve beraberindeki heyeti Kapadokya'da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız ise yaptığı açıklamada, “Ramazan Bayramı’nda TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz Kırgızistan ziyaretimizde, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Sadır Caparov’u Türkiye ziyareti kapsamında Kapadokya’ya da davet etmiştik. Sayın Sadır Caparov ve beraberindeki heyetin davetimize icabet etmesinden dolayı kendilerine müteşekkiriz. Ziyaret kapsamında ikili iş görüşmeleri dışında Kapadokya’mızın eşsiz güzelliklerini Sayın Cumhurbaşkanına tanıtma imkanı bulduk.” dedi. 

Konuk Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, gezisinin ardından Nevşehir'in Gülşehir ilçesin'deki Kapadokya Havalanı'ndan Ankara'ya haraket etti.