AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar beraberinde Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifası hakkında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, AK Parti Nevşehir teşkilatı tam kadro yer alırken Nevşehir Belediye Meclis üyeleride katıldı.

AK Parti il binasında düzenlenen açıklama ile sağlık sebebi ile istifa eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın istifası ve bir takım iddialar hakkında kamuoyu bilgilendirildi.

İlk olarak açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar, "Biz Genel merkezimizden gelen direktifler doğrultusunda burada bu açıklamayı yapmış bulunuyoruz. Malumunuz Rasim Arı Başkanımız geçtiğimiz hafta Cuma günü 21 aydır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı görevini sağlık sorunları nedeniyle istiafasını sunmuştur. Bizim için sağlık sorunları en önemli bir konudur. Umarım tez zamanda sağlığına kavuşmasını Allahtan dilerim. Bu vesile ile kendisine partimize şehrimize yapmış olduğu hizmetleri için teşekkür ediyor acil şifalar diliyorum. Sayın Valimiz aracılığı ile Perşembe günü Belediye Meclis üyelerimiz toplantıda bir araya gelerek, Nevşehir belediye meclis üyeleri yeni Başkanımızı belirleyecek." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Kamuoyunda bir takım asılsız iddiaların üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Geçmiş dönem Yolsuzluk davası ile Rasim Arı Başkanın istifasının hiç bir alakası olmadığını belirtmek istiyorum. Keşke CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan Fox TV'de Rasim Arı'nın istifası hakkında yaptığı bir takım iddialarına ilişkin açıklamanın öncesinde bize sorsa ve istişare etmiş olsa idi. İstifa olayının kesinlikle Yolsuzlukla yada Kayseri ile hiçbir alakası yok. Bunun bilinmesini istiyoruz. Rasim Arı'ya da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Rasim Arı Başkanımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rasim Başkan kendi sağlık sorunlarını bizzat Genel merkezimize ileterek istifasını sunmuştur. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor şifalar diliyoruz.

Akabinde bundan kendilerine pay çıkarmayı gelenek haline getiren ve işleri güçleri yalan olan malum bir takım mecralar konuyu başka taraflara çekmek için elinden geleni yapmışlardır. Bu konunun geçmiş dönem yolsuzluk ile ilgili hiçbir alakası yoktur. Geçmiş dönem Yolsuzluk davası hala hazırda adli bir konu olarak devam eden bir süreç. Zira konu yargıya intikal etmiştir. Yapılan bir haksızlık yada teşkil eden bir suç varsa Yargı gereğini yapacaktır bundan kimsenin bir şüphesi olmasın.  İstifanın art niyetlerle farklı noktalara çekilmesi, özellikle CHP ve avareleri tarafından kullanılması bizi çok üzüyor. Hem şehrimize hem davamıza hemde başta Genel Başkanımızı yıpratmakta ve zarar vermektedir. Başka bir şekilde başka birşey aramak haksızlık ve hadsizliktir. " dedi.