Nevşehir'de yaklaşık 8 yıldır görev yapan ve yeni atama kararı ile Mersin iline atanan Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, dostlarını ziyaret ederek veda ediyor.

17 Mart 2022 tarihli çıkan kararname ile Nevşehir'den Mersin'e atanan İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Nevşehir gündemin adresi FİB Haber İnternet Gazetesi’ne veda ziyaretinde bulundu.

Ekici, Nevşehir'e Veda Etti...

Duygulu anların yaşandığı ziyarette helallik isteyen Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, www.fibhaber.com u ziyaret ederek bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

Ekici, veda açıklamasında; "Bu güne kadar doğup büyüdüğüm memleketime hizmet etmenin büyük onur, gurur ve mutlululuğunu yaşadım. Kendi topraklarımda kendi hemşehrilerime hizmet etme şansı bulduğum bu 8 yıl süresince, Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü olarak Kapadokya turizmi adına bir çok çalışma ve hizmetlerde bulunduk. Başarılı projeleri hayata geçirdik. Çalışmalarımızda başta Bakanlığımız olmak üzere, çalışma arkadaşlarımıza ,kamu kurum ve kuruluşlarına ve yerel yönetimlere, STK'lara, Siyaset kurumlarına,Bölge turizmcilerine, basın temsilcilerine Nevşehir halkına görevimiz süresince desteklerden dolayı teşekkür ederim."dedi.

Nevşehir'in sevilen Müdürü Cengiz Ekici, "Görev sürem içerisinde yapılan güzellikler varsa, bu da tüm Nevşehir halkının başarısıdır. Bu nedenle kendi memleketimde görev yapmak benim için büyük bir onurdur. Bu makamlar gelip geçici, ama dostluklar bakidir. Biz sizleri dost biliyoruz ve bundan sonra da sizlerle görüşmek arzusundayız. Benim bir hakkım varsa helal olsun tüm halkımızdan da helallik istiyorum” ifadelerini kullandı.

Veda ziyareti için gittiği her yerde hüzünle karşılanan Ekici, 8 yıldır bir fiil görev yaptığı Nevşehir'de hemşerilerinin kendilerine gösterdiği samimiyetin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini, Nevşehirlilerin bu kadirşinaslığının asla unutulmayacağını vurguladı.

FİB Haber Merkezi Gelen Yayın yönetmeni Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal ise, İl Müdürü Cengiz Ekici'ye Nevşehir’e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederken kendilerini asla unutmayacaklarını ifade etti. 

Cengiz Ekici, FİB Haber Merkezi ofisinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, helallik isteyip, ayrıldı.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'de başarılı çalışmaları ile herkesimin büyük takdir ve sevgisine mazhar olan değerli büyüğümüz Cengiz Ekici'ye, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ndeki yeni görevinde başarılar diliyoruz.
 

Cengiz Ekici Kimdir? 

1974 yılında  Nevşehir İli Hacıbektaş ilçesinde dünyaya geldi. İlk okulu Avuç Köyü İlkokulu, Orta ve Lise Öğrenimini Nevşehir Lisesinde tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde Mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 2001 yılında Turizm Baklanlığında Redaktör olarak göreve başlayan Cengiz EKİCİ  2012 yılında Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı atandı. 2014 yılında da Nevşehir il kültür Müdür yardımcılığına atanarak, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür vekili olarak görev yapmakta iken  2018 seçimlerinde AK parti Nevşehir Milletvekili aday adayı oldu. En son 17 Mart 2022 tarihli atama kararı ile Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Cengiz Ekici evli ve 2 çocuk babasıdır.