AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz video mesajında aşağıdaki konulara değinerek, Kapadokya Alan Başkanlığının Nevşehir’in bir değeri olduğunu da vurguladı. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, “Alan Başkanlığı Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesi, Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile kurulmuştur. Kuruluş amacı; Kapadokya’yı koruyup kollamak, gelecek nesillere aktarmak, tanıtmak ve bürokratik engelleri azaltmaktır. Alan Başkanı; devletin şehirdeki en üst düzey temsilcisi sayın Validir. İdari ve teknik olmak üzere iki tane başkan yardımcısı vardır. İftiraya maruz kalan ve bahsi geçen kardeşimiz, idari işlerden sorumlu başkan yardımcısıdır. Kendisi kamu yönetimi mezunudur. Kaldı ki kurum ve kuruluşlarda ve bakanlıklarda atamalar, terfiler kanun ve yönetmeliklerle birlikte bellidir.

Yine Birol Bey bakanlık tarafından görevlendirilmiş 11 kişilik komisyonun üyesidir ve bu komisyon koruma kurullarından, diğer bakanlıklardan, İl Özel İdaresinden, Nevşehir Sanayi Odasından üyeler bulunmaktadır. Bölge ile ilgili bütün kararlar bu komisyonda alınmaktadır. Böyle bir iddiada bulunmak en hafif tabirle değerli komisyon üyelerine haksızlık ve hadsizliktir. İl başkanının bahsettiği konularda ne kadar yanlış bilgilendirildiği ve Alan Başkanlığı yönetmelik ve kanunlarından ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Saruhan ve diğer taraftaki yatırımla ilgili yerlerdeki yatırım komisyon tarafından 21 kurum, kuruluş ve bakanlıklardan görüş ve onay alınıp, plan projesi incelenip, yasa ve yönetmeliklere bakılarak karar verilmiştir. Görüş sorulan, onay alınan kurumlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları da vardır. 

Sonuç olarak devlet kurum, kuruluşları, burada yöneticileri ve çalışanları yıpratmak, iftira atmak bu şehre yapılacak en büyük kötülük ve haksızlıktır. Keşke İl Başkanı kurumu ziyaret edip, bir bardak çay içip bu konular hakkında doğru bilgiyi alıp böyle bir yanılmaya ve yanlışa düşmeseydi. Alan Başkanlığının amacı turizm gelirini büyütmek, bu şehri dünyanın en güzel turizm şehri yapmaktır.  

Alan Başkanlığının tüm personeli mesai mefhumu gözetmeksizin canhıraş çalışmalarıyla böyle bir iftira ve karalamayı hak etmiyor. Eleştirebilirler, telkinde bulunabilirler, daha iyisini yapmak için kuruma öneri verebilirler. Kuruma gidebilir; kurum şeffaftır, herkese açıktır saygılarımla…” dedi.