NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin yaptığı açıklamada, "Merkezi İstanbul'da bulunan Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği(NEVBİAD)'nin organizasyonu ile ilimiz Nevşehir'de yaşayan ihtiyaç sahiplerine toplamda 500 Bin TL Ramazan yardımı gönderildiğini açıkladı. 

NEVBİAD organizasyonu ile Nevşehir'e 500 Bin TL Ramazan yardımı

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin yaptığı açıklamada, "Konuyla ilgili Sayın Valimiz ve Kaymakam arkadaşlarla görüşüldü. Bu meblağ doğrudan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidecek.  500'er TL olarak 1000 ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacak." dedi.

Yardımın toplam miktarı 500 Bin TL...

Tekin açıklamasında şunları ifade etti; "Nevşehir'e gönderilen yardımın toplam tutarı 500 Bin TL olup, 150 Bin TL'si merkez ilçeye, 350 Bin TL'si 7 ilçemize 50 Bin TL. 500 TL şeklinde 1000 vatandaşımıza dağıtımı yapılacak. 

Bu şekilde içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı içerisinde korona virüs salgınından dolayı maddi zorluk yaşayan ailelerimize bir nebze de olsa destek sağlanmış olacak.

Ayrıca, İstanbul'da merkezi bulunan köy derneklerimiz var. Buraların dernek Başkanlarına da ilettik. Nevşehirli olupta İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahiplerini de Dernek Başkanlarımız bize iletmeye başladılar. Nevşehir'e gönderdiğimiz 500 Bin TL yardımın dışında burdanda bize ulaştırılan hemşehrilerimizin de Ramazan boyunca bu şekliyle ihtiyaçlarını gidermiş olacağız.

Tabi bu yardımların tamamını İstanbul'da yaşayan ve "Sağ elin verdiğini sol el görmemeli' düsturuyla adının açıklanmasını istemeyen NEVBİAD üyesi Nevşehirli hayırsever bir iş adamımız karşılıyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayında yardımlaşma geleneğimizin yaşatılması adına çok anlamlı bir işe imza atan değerli hayırseverimize bu önemli yardımı için teşekkür ediyor, bu vesile ile Nevşehirli tüm hemşehilerimizin Ramazan ayını kutluyoruz" dedi.