15 Temmuzun dördüncü yılında Nevşehirli vatandaşlar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Stadyumu’nda bir araya geldi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında; 15 Temmuz’a Özel TRT Haber Canlı YayındaCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’un 4. Yılı Millete Sesleniş konuşmaları ve akabinde deSaygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Sala verilmesi ile başladı ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve akabinde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel konuşmalarını yaptı.

Vali Sezer Becel konuşmasında; “Öncelikle; 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişimin karşısında kanlarıyla destan yazan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, cesaret ve fedakârlıkları için ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, Allah'tan uzun ömürler diliyorum” dedi ve konuşmasına devam etti.

Konuşların akabinde program; 4 Gazimizle 15 Temmuz Söyleşileri, Kahramanlık Ezgilerin ardından, gazilerimize protokol tarafından plaket takdimi yapıldı.

Okunan Hatm-i Şeriflerin duasının yapılmasının ardından, saat 00.13’ü gösterdiğinde Nevşehir genelindeki tüm camilerden, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Salalar okundu ve akabinde de Demokrasi Nöbetleri başladı.

Programa; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Cumhuriyet Başsavcısı A. Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın,Siyasi Parti İl Temsilcileri, Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, belde belediye başkanları, şehit yakınları ve gaziler, daire müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.