Nevşehir-Aksaray Yolunun 4.5 km’lik kısmının yapım çalışması devam ediyor. Bu kesimde trafik uyarı levhaları yetersiz ve yol çok kötü. Aman dikkat.

Acıgöl yolu üzerinde devam eden yol yapım çalışmalarında dubalar ve tabelaların çoğu yetersiz ve uygun yerde olmadığı için sürücüler açısından ​​​​​​büyük tehlike arz ediyor.

Eğer bu yolu akşam hava karardığı saatlerde kullanacaksanız daha da dikkatli olmalısınız. Zira yapımı devam eden yol çalışmasında "IŞIKLI" ikaz levhaları olmadığından kazalara adeta davetiye çıkartıyor.

Önce tedbir alınmalı sonra çalışmalar en kısa sürede tamamlanmaladır...

Nevşehirli duyarlı sürücüler ve vatandaşlar; Nevşehir-Aksaray yol yapımında trafik işaret ve yönlendırme tabelalarının yetersizliğini dile getirirlerken ayrıca hava karardığında bu yol üzerine acil ışıklı işaretlerin konulması gerektiğini ifade ediyorlar.

Uyarı ve trafik işaretleri yetersiz.

Yüklenici firmanın bu konuda kontrol denetim ve uyarılarında yapılmasını isteyen vatandaşlar, şimdiye kadar bir çok kazanın yaşandığı yolda gerekli tedbirlerin en üst düzeye çıkartılması gerekiyor. 

 'Bu yolda her an kaza kaçınılmaz!' 

Sürücülerimizede bir hatırlatmada bulunalım; 

Dikkatli olun. Sürat ve yakın takip yapmayın. İşaret ve işaretçilere uyun.  

Nevşehir-Aksaray Karayolunun tek yönlü Boğaz köyü civarı çok tehlikeli.  Şoförler kural tanımıyor.  50 km hızla gidilmesi gereken yerde yol tek yönlü ama sabırsız sürücüler tek yönlü yolda sollama yapıp tehlike oluşturuyorlar. Yol çizgileri ve dubalar çok şaşırtıcı. Şoförlerin ezdiği dubaların kalıntıları lastikleri patlatabilir. Gerekli önlem yok yolda. Yetkililer bir an önce önlemler almalı. Yol gece daha tehlikeli. Ayrıca yol çok kalabalık.  Araç trafiği çok yoğun. Bir an önce yol yapımının tamamlanması gerekiyor. Allah korusun yoksa burada çok kaza olabilir.

Nevşehir-Aksaray Yolunun 4.5 km’lik kısmının yapım çalışmaları kışa girmeden tamamlanabilecek mi? (Aksini düşünmek bile istemiyoruz...)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nevşehir - Aksaray yolu ilk etapta Acıgöl çıkışına kadar bu yıl bitirileceğini söylemişti. Kasım ayına girmiş bulunuyoruz. Hala hazırda bahse konu yolda tek yönde asfalt çalışmaları başladı. Fakat kar kış kapıda umuyoruz ki yeni yıla girmeden bu yol tamamlanarak hizmete girmiş olur. Aksi durumda zaten sıkıntılı olan bu yolda çok büyük kazaların yaşanması içten bile değil. Yetkilileri bu konuda uyarıyoruz.

FİB Haber Merkezi olarak yetkilileri bu konuda uyarıyor ve göreve davet ediyoruz.

(Aşağıdaki fotoğraflar çalışmaların ilk başladığı günlere ait...)