Korona virüs hasta sayılarının zirveye ulaştığı illerimizden biri olan Nevşehir'de yasaklara rağmen Avanos'ta doğum günü partisi düzenleyen kişilere cezai işlem uygulandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına aldırış etmeyen bir grup, Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir Barda doğum günü partisi düzenledi. Partiye baskın yapan polis, 8 kişiye 58 bin lira civarında para cezası yazdı.

Edinilen bilgilere göre, Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla mücadele nedeniyle alınan tedbirler kapsamında eğlence mekanları kapatılmıştı. Yayınlanan genelgeler sonrası geçici olarak kapatılan gece kulüpleri ve eğlence mekanları üzerinde denetimlere hız kesmeden devam eden Avanos ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, eğlence mekanlarında toplanarak parti yapmaya çalışanlara da göz açtırmıyor.

Bu kapsamda önceki gün sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saat 22.00 sıralarında rutin denetimlere devam eden Avanos ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, yüksek sesli müziğin dinlendiğini fark etti. Bunun üzerine polis ekipleri sesin geldiği Bara baskın düzenledi. Barın içerisinde doğum günü partisi düzenlendiği gören polis ekipleri, içeridekilerin sokağa çıkma kısıtlamasını delmelerinin yanı sıra sosyal mesafeye uymadığını ve maske takmadıklarını belirledi. Partiyi sonlandıran Avanos polisi, ‘umumi hıfzısıhha kanununa muhalefet’ suçundan 8 kişiye 58 lira idari para cezası uyguladı. Avanos ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri denetimlere hız kesmeden devam edeceği ve hiçbir şekilde eğlence ve parti yapılmasını izin verilmeyeceği öğrenildi.