Nevşehir'de 1200 civarında öğrencinin eğitim gördüğü okul yolu çile yolu oldu! Ne trafik ışığı var, ne üst geçit ne yaya geçidi! Öğrenciler, yürekleri ağızlarında okula gidiyorlar!  "Birinin ölmesi mi lazım burada?"  

‘HER GÜN ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA’

3 Okulun yan yana olduğu ve trafiğin yoğun işlediği Nevşehir Göre yolu üzerindeki güvenlik tedbirlerinin yetersiz olması öğrenci velilerini endişelendiriyor. Veliler, çocuklarına zarar gelmeden gerekli tedbirlerin artırılmasını istiyor.

"Okul yolu ölüm yolu olmasın"

Nevşehir merkez Fatih Sultan Mehmet Mahallesi (Afat Evler) Nevşehir-Niğde yolu üzerinde bulunan Külliye yanındaki 3 okulun yer aldığı muhitte "Okul yolu ölüm yolu olmasın" diyen öğrenciler, veliler ve mahalle sakinleri yetkilileri www.fibhaber.com vasıtasıyla uyardı...

Yaya kaldırımlarında yaya inişi var ama karşıya geçiş çizgileri yok. İl trafik komisyonuna dilekçe verilmesi gerekiyor (muş). Yolda hız sınırı levhası üç okulun ortasında, Göre tarafından gelen araçlar çok hızlı. Hızlı araçlar için kasisler yok. Kontrol yok. 

Ne trafik ışığı var ne üst geçit ne de yaya geçidi!

Fotoğraflarda görülen yer okulumuzun önünden geçen Nevşehir-Niğde yolu. Okulumuzun bitişiğinde RTE proje imam hatip lisesi ve Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu var. 3 okulun toplamda yaklaşık 1200 öğrencisi var. Öğrenciler karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike atlatıyor. Yaya geçidinden başka bir şey yok. Buraya yapılacak bir üst geçit olası kazanın önüne geçecektir. Gelecek sene bu üç okul öğrenci sayısı 1500'e dayanacaktır. Allah muhafaza illa bir şey yapılması için can kaybına gerek yok. Sizden ricam bu konuyu haber yaparsanız sevinirim. Belki bir can kaybının önüne hep birlikte geçeriz. Şimdiden teşekkürler.

'Okul yoluna trafik lambası ve yaya geçidi istiyoruz'

Burası Nevşehir Niğde yolu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, yanında Recep Tayyip Erdoğan proje okulu ve Diriliş A. İ. H. L. var. Bu kavşakta ne yaya, ne alt üst geçit var, ayrıca bir sinyalizasyonda yok. Öğrencilerin karşıdan karşıya geçişleri tehlikeli oluyor. Herhangi acı bir durumla karşılaşmamak için biran önce önlem alınmasını yetkililerden istirham ediyoruz...

FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olacağız...

Nevşehir'de okul yolu çile yolu! Ne trafik ışığı var ne yaya geçidi! İşte Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!