FİBHABER/ÖZEL-Nevşehir'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı... Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir tarlanın topraktan çıkan dumanlar, köylülerin tedirgin olmasına neden oldu. 

Edinilen bilgilere göre; Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Hasanlar köyünde ki bir tarlada toprağın kendi kendine yanması görenleri şaşırtıyor. Yaklaşık olarak 2 haftadır Hasanlar köyünde her sabah tarladan çıkan dumanlar köy sakinlerinde büyük tedirginlik yaşatıyor.  Sürekli dumanların çıktığı alandaki yanan toprak yüzeyinde yaklaşık 10 santim kalınlığında kül oluştuğu gözlendi.

İşte Kendi Kendine Yanan Tarlanın Video Görüntüsünü İzlemek İçin TIKLAYINIZ! 

Sabah saatlerinde daha yoğun bir şekilde tarladan yükselen dumanların çıktığı alana gittiğimizde yangının yer altından çıktığını ve toprağın için için yandığını gördüklerini söylüyorlar. Tarlanın kendi kendine yanarak alev aldığını gören vatandaşlar, bu manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşıyor.  

TOPRAK, CAYIR CAYIR YANIYOR...
Kendi kendine yanan tarlada, küreklerle kazdığımız toprağın altında sürekli sıcaklık artıyor. İlk kez yaşadığımız bu olay yoksa "depremin habercisimidir" diyerek endişelerini dile getiren Hasanlar köyü sakinleri ise, Yetkililerin biran önce durumu incelemesini istiyor.

Çıkan yangının toprakta biriken metan gazından kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.