Nevşehir’de vatandaşların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binalar yıkılıyor.

Nevşehir’in çeşitli mahallelerinde bulunan ve insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların tespit edilmesinin ardından tescilli olmayan metruk binaların yıkımı belediye ekipleri tarafından devam ediyor. Alınan güvenlik tedbirleri ile birlikte iş makineleri yardımı ile yıkılan binaların enkazı yine belediye ekipleri tarafından kaldırılarak görüntü ve çevre kirliliği önleniyor.

Konuya ilişkin olarak yapılan yıkımlarla çirkin görüntülerin ortadan kaldırıldığını ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, şunları söyledi:

“Farklı mahallelerimizde can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Bu binaların yıkılması aciliyet arz ediyordu. Sokakta oynayan çocuklarımızın aileleri artık daha rahat olacak. Çünkü bu binalar özellikle çocuklarımız için büyük riskler oluşturmaktaydı. Farklı amaçlarla da kullanılan bu binalar mahalle aralarında risk oluşturmaktaydı. Yıkılacak binalarla ilgili yasal işlemleri yerine gitmek durumundayız. Bu binaların sahiplerine teker teker ulaşarak yıkımla ilgili görüşlerini alıyor ve onaylamalarının ardından yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz. Kontroller sonrasında şuana kadar 5 metruk binanın yasal prosedürleri tamamlandı ve bunlardan b,r kısmı yıkıldı bir kısmının da yıkım çalışmalarına başladık. Diğer metruk binalarla ilgili yasal süreç devam ediyor. Süreç tamamlandığında o binalarda yıkılacak. Bu şekilde mahallelerimizdeki çirkin görüntü oluşturan, can ve mal güvenliğini tehdit eden yapılar ortadan kaldırılmış olacak.”