Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Aylı köyünde çıkan ağıl yangınında 120 küçükbaş hayvanı telef olan vatandaşlara 110 koyun verildi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından yangında telef olan hayvanları için besiciye 110 koyunun teslimi yapıldı. 

Aylı köyünde yaşayan Rızvan Albayrak ve Hüseyin Sevilen isimli vatandaşlara ait ağılda 20 Şubat'ta elektrik kontağından yangın çıktı. Çıkan yangında 120 küçükbaş hayvan yanarak telef oldu. Yangın sonrasında Nevşehir Valiliği öncülüğünde çalışmalar başladı.

Valilik öncülüğünde başlatılan çalışmada Nevşehir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri tarafından temin edilen 110 küçükbaş hayvan, Aylı köyünde Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından zarar gören vatandaşa teslim edildi.

Yangında zarar gören vatandaşlara Nevşehir Valiliği ile Kozaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 11 bin TL nakdi destek yapılırken Kozaklı Belediyesi ve Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce de ağıl yapımı için destek sağlanacak.

Ziyaret ettiği Aylı köyünde besicisine geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Becel, koyunların nasıl telef olduğu konusunda bilgi aldı.

Vali İnci Sezer Becel, Aylı köyünde yaptığı açıklamada devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu ifade ederek, “Ağılda meydana gelen yangında koyunlar telef oldu. Vatandaşlarımıza bir şey olmaması tesellimiz oldu. Kısa sürede devlet millet iş birliği ile vatandaşlarımızın yanında olduk. Böyle hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu konularda tedbirli olmaları büyük önem arz ediyor” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Nevşehir Valimiz Sn İnci Sezer Becel, İl Genel Meclis Başkanımız Sn Gürbüz Dinç, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Okan Yılmaz, AK Parti Kozaklı İlçe Başkanımız Orhan Uçar ve hazirunumuzla; geçtiğimiz günlerde Kozaklı/Aylı Köyünde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu küçükbaş hayvanları telef olan çiftçimize Devletimiz ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince verilen 110 küçükbaş hayvanın teslimini gerçekleştirdik. Devlet-Millet el ele her zorlukta üreten vatandaşımızın yanında oluyoruz. Desteğini esirgemeyen devletimize ve birliğimize teşekkür ediyoruz. Yaşanan yangınla oluşan zarar için tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yeni hayvanlarımızın bereketli olmasını diliyoruz."

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, bir daha böyle musibetler yaşanmaması temennisinde bulunarak "Biz her zaman köyümüz köylümüz, çiftçimiz kısaca sizin dertlerinizle dertleniyoruz. Her zaman söylüyoruz, sizin bir derdiniz varsa bizim de derdimiz var. Sizlerin hizmetkarı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gece gündüz çalışıyoruz...Bugünde mağdur vatandaşımızın derdine derman olmaya çalıştık" dedi.

Nevşehir Valimiz Sn İnci Sezer Becel, İl Genel Meclis Başkanımız Sn Gürbüz Dinç, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Okan Yılmaz, AK Parti Kozaklı İlçe Başkanımız Orhan Uçar ve hazirunumuzla; geçtiğimiz günlerde Kozaklı/Aylı Köyünde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu küçükbaş hayvanları telef olan çiftçimize Devletimiz ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince verilen 110 küçükbaş hayvanın teslimini gerçekleştirdik.

Devletimiz Milletimizin yanında! 

Geçtiğimiz günlerde Kozaklı’ya bağlı Aylı Köyünde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu küçükbaş hayvanları telef olan çiftçimize Devletimiz ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince verilen 110 küçükbaş hayvanın dağıtımı; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından yapıldı.

Devletimiz var olsun...

Koyunları telef olan vatandaşımız ise çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Allah sizlerden razı olsun. Devletimiz var olsun. Çok üzülmüştüm koyunlarım telef olduğunda. Sayın Valimiz İnci Sezer Becel'e, Sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'e çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan ve devletimizden razı olsun. Yanımızda olduğun, aradığın için ve koyunlarımı getirdiğin için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.  

Vali Becel ve Milletvekili Açıkgöz'e, Kozaklı Kaymakam V. Metehan Toy, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve AK Parti Kozaklı İlçe Başkanımız Orhan Uçar eşlik ettiler.