Nevşehir İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan karar gereği, Nevşehir il genelinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu onayı, kamu kurum ve kuruluşlarına girişten düğün gibi etkinliklere kadar birçok yerde istenecek.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde de bugünden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunlu hale geldi.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının ülkemizde kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı talimatlarıyla hayata geçirilen tedbir kararlarından HES kodu uygulaması, İlçemizde kamu kurum ve kuruluşlarına giren vatandaşlar için sorgulanmaya başlandı.

HES Kodu Nasıl Alınacak?
Android ve İOS akıllı telefonlara yüklenen Sağlık Bakanlığının geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulaması, HES Kodu edinebilmenin en kolay yolu. Uygulamaya girilince “HES Kodu İşlemleri” sekmesine tıklanıp, süreli veya süresiz HES kodu alınabiliyor. Oluşturulan HES kodu, aynı ekrandaki QR kod sekmesi kullanılarak kontrol noktalarında okutulabiliyor.

Akıllı telefon kullanmayanlar ise cep telefonlarından SMS ile HES kodu alabiliyor. Bu yöntemle HES kodu almak isteyenlerin HES kodları ise, cep telefonlarının kısa mesaj hanesine HES (boşluk) TC Kimlik Numarası (boşluk) kimlik kartı seri numarasının son 4 rakamı (boşluk) kodun geçerli olmasını istediği gün sayısı yazıp 2023’e SMS attıktan sonra kısa telefonlarına iletilecek.

HES Kodu Nasıl Alınır?
1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. ...
2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. ...
Örnek; HES 12345678901 1234 17. ...
3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.