Nevşehir'de son dönemde konut kira fiyatları ikiye, üçe katlanırken, vatandaşlar kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bulunan ev kiraları da can yakıyor. 

Bazı ev sahipleri de mevcut kiracılarına zam baskısı yapıyor.

Nevşehir'de konut fiyatları hızla artarken, birçok vatandaş için ev satın almak hayal haline geldi.

Nevşehir il merkezinde en düşük 1000 TL'den başlayan kira fiyatları bazı yerlerde 4 Bin TL'ye kadar yükseliyor.

Uzmanlar, yeni konut fiyatlarının en az iki misli arttığını konut satın alımının oldukça zorlaştığını ve insanların ev kiralamaya yöneldiğini bu sebeple de kira rayiçlerinin yükseliş gösterdiğini söylüyor.

NEVŞEHİR İLK SIRADA...

Nevşehir'de kiralık ev fiyatları %161 arttı... 

Ortalama 100-150 metrekarelik evlerin baz alındığı araştırmada, Türkiye'de son bir yılda en yüksek kira artışı yüzde 161 ile Nevşehir'de oldu.  Nevşehir'de ortalama 130 metrekarelik bir ev 2020 yılında 911 TL'den kiraya verilirken, 2021 yılında aynı büyüklükteki bir evin ortalama kirası 2.300 TL'yi buldu. Araştırmaya göre, Nevşehir'i yüzde 118 artışla Muş, yüzde 107 ile Batman ve yüzde 106'lık artış ile Kayseri takip etti. Komşu ilimiz Kayseri'de kiralar yüzde 106'lık artışla 828 liradan 1.700 TL'nin üzerine çıktı.

Fırsatçı ev sahiplerine ve fahiş ev kirası artışına karşı tedbir alınmasını isteyen vatandaşlar yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını bekliyor.

Biraz duyarlılık biraz merhamet....

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'de kiraların değerinden fazla yükseltilmemesi ve kira fiyatları konusunda ev sahiplerimizi biraz daha merhametli olmaya davet ediyoruz. Kiracı hak ve hukuklarının korunması anlamında insanlarımızın duyarlı olmasını talep ediyoruz. Bir gün ev sahipleri de kiracı olabilir, kim bilir?"