Gece geç saatlerde meydana gelen deprem Nevşehir il genelinde hissedildi.

Türkiye'de birçok ilde hissedilen deprem meydana geldi. Nevşehir sabah saat 04:20 sularında meydana gelen şiddetli deprem ile sallandı. Yaklaşık 30 saniye süren korkutan depremle birlikte yataklar, avizeler sallandı. Bazı vatandaşlar korkudan kendilerini dışarı atarak araçlarında beklemeye başladılar.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem ilimizde de hissedildi. Şu ana kadar kurumlarımıza intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın duyarlı olması ve resmi kurumlar tarafından yapılacak açıklamaları dikkate alması önemle rica olunur."

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde, Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş olarak bildirilirken büyüklüğü 7.4 olan deprem Kayseri, Adana, Hatay, Nevşehir, Aksaray, Mersin, Malatya, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep'te hissedildi. Artçı sarsıntılar sürüyor. 

Depremin büyüklüğü revize edildi!

Son dakika haberi... AFAD, "Bu sabah 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremin büyüklüğü yapılan ayrıntılı sismolojik çalışmalarla 7,7 olarak revize edilmiştir. " açıklamasında bulundu.

Adıyaman, Diyarbakır ve Malatya'da yıkılan binaların olduğu bildiriliyor. 

Kahramanmaraş ve çevresinde şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, depremin büyüklüğü 7.4 olduğunu açıkladı. Deprem 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Bu depremden 9 dakika sonra merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Tek temennimiz can ve mal kaybının olmaması. Dikkatli ve tedbirli olalım.

Allah memleketimizi korusun.