Nevşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak ilk etapta 51 çarşı ve mahalle bekçisi için göreve başlama töreni düzenlendi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Nar Yerleşkesi Şehit Polis Memuru Murat HAMLECİ Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş, Nevşehir AK Parti Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir AK Parti Milletvekili Sayın Yücel MENEKŞE, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Altuğ Kürşat ŞAHİN, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Murat KALKAN, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ertan ÖZENSEL ve Genel Sekreter Nihat ÇAVUŞOĞLU, İl Jandarma Komutanı Yüksel YİĞİT, İl Emniyet Müdürümüz 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanı Ercan ALTIN, Nevşehir AK Parti İl Başkanı M.Rauf YANAR, AK Parti Belediye Başkan Adayı Rasim ARI, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Müdürlüğümüz personeli katıldı.

Türk Polis Teşkilatında bir fiil 25 yıl Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapmakta iken 2002 yılında emekli olan Bekçi Hüseyin SAYKILI törende konuşma yaparak tecrübelerini genç Çarşı ve Mahalle Bekçi adaylarına anlattı. Törende Çarşı ve Mahalle Bekçilerine temsili düdük dağıtımı Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ tarafından yapıldı.

Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, eğitimlerini tamamlayan 73 çarşı ve mahalle bekçisinden 51’inin göreve başladığını söyledi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay burada yaptığı konuşmasında; "772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatları ile 25 yılı aşkın bir süre geri dönen çarşı ve mahalle bekçilerimiz önümüzdeki dönemde kamu güvenliğinin sağlanması için İçişleri Bakanlığımızca ilimize (75) Çarşı ve Mahalle Bekçisi planlaması yapılmıştır. 
Bu kapsamda; İlimiz Nevşehir için planlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması ile Sağlık Kurul raporları olumlu olan ve eğitimlerini tamamlayan (51) Çarşı ve Mahalle Bekçisi görevine başlayacak olup; Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’ın onayı ile 17’si il merkezinde, 34’ü ise ilçelerimizde istihdam edilmiş; 24 Çarşı ve Mahalle Bekçi adayımızın ise işlemleri devam etmektedir.
Uzun bir süredir aramızda göremediğimiz, düdüklerinin sesini duyamadığımız bekçilerimiz artık yeniden teşkilatımızın bir parçası olarak mahalle ve sokaklarımızda yerlerini alacak, varlıklarıyla hissettirdikleri güven ve huzuru vatandaşlarımıza tekrar yaşatacaklardır.
 Bizler de aynı şekilde bekçilerimizle birlikte daha da güçlenerek vatandaşa hizmet verecek olmanın heyecan ve mutluğunu yaşıyoruz.
Sevgili Meslektaşlarım,
Görevinizi icra ederken;  insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanmış ve vatandaşların can ve mal emniyetini korumak birinci asli görevinizdir.
Geçmişteki bekçi amcalarımızın yaptığı gibi vatandaşlarımızın güvenini kazanarak görev yaptığınız mahallelerde suç ve suçlu ile mücadelede etkin olarak rol alarak başarılı olacağımız inancındayım. 
Polis Teşkilatımızın yeni kanları olarak kutsal mesleğimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve meslek disiplin anlayışını bir hayat tarzı haline getirmenizi temenni ediyorum.
Bu vesile ile, vatanımız uğruna canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize, emeklilerimize ve milletimizin huzuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine mutluluk ve başarılar diliyor, katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize şükran ve saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Törende konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ta, göreve başlayacak bekçilerin vatandaşın huzur ve güveni noktasında yüklendikleri sorumluluklarını hakkıyla yerine getireceklerine inandığını ifade etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Nevsehir Emniyet Müdürlüğümüzün programına katıldık. “Polisimiz, askerimiz, güvenlik güçlerimiz bizlerin öz evladı, kardeşidir. Toplumumuzun huzuru, güveni, ‘tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet’ için 7/24 görevlerinin başında çalışan emniyet güçlerimize selam olsun" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Polis teşkilatımızın yeni ama şehirlerimizin ve mahallelerimizin en eski üyelerinden olan bekçilerimiz tekrar sokaklarımızda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın talimatları ile başlatılan bu sürecin ilk mezunlarının göreve başlama törenini gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ardından günün anısına hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.